Sursă foto: Facebook/Petre Daea
Sursă foto: Facebook/Petre Daea

Astăzi, 17 octombrie, ministrul Agriculturii a precizat că încep să fie acordate primele sume de bani pentru fermierii din România, iar specialiștii din Ministerul Agriculturii, APIA și ANARZ au pregătit drumul spre declanșarea campaniei de acordare a subvențiilor.

Petre Daea a anunțat că a debutat autorizarea la plată a avansului pentru 40.810 fermieri, punându-se în mișcare o sumă de 206.721.000 euro, funcționarii din APIA lucrând pentru aceasta inclusiv în cursul zilelor de weekend.

Petre Daea vine cu asigurări, precizând că există sume importante de bani care vor ajunge la sute de mii de fermieri români

Pentru prima dată se acordă avans la specia taurină, în așa fel încât să putem ajuta acest sector de activitate, greu încercat. Vă felicit pentru munca depusă, vă asigur că avem sumele necesare în buget, suntem organizați pentru acordarea avansului către cei 790.000 de beneficiari care au depus cereri pentru înființarea culturilor și creșterea animalelor”, a transmis ministrul Agriculturii, într-un text publicat pe contul de Facebook.

Noile subvenții din campania de plăți 2022 sunt achitate fermierilor

Miercuri, 12 octombrie, Petre Daea anunța că, începând cu data de 17 octombrie, vor fi acordate subvențiile în avans, atât pentru producția vegetală, cât și pentru zootehnie.

Suntem pregătiți pentru virarea a 1.3 miliarde de euro către cei 790.000 de fermieri români”, preciza, la acel moment, ministrul Agriculturii.

Articolul precedentAnamaria Prodan dezvăluie că e membru fondator al APP: „Este timpul să ies la război pentru drepturile femeilor”
Articolul următorClotilde Armand a indus în eroare opinia publică din nou? Documentele obținute de noi arată că „mută” public un incendiu de dragul discursului politic. Documente
Jurnalist full-time / Pesimist part-time