Sursă foto: Facebook/Petre Daea
Sursă foto: Facebook/Petre Daea

Petre Daea, ministrul Agriculturii din România, a efectuat o vizită pe șantier, la sistemul de irigații Giurgiu-Răsmirești.

Împreună cu directorul general al ANIF (Agenţia Naţională de Îmbunătăţiri Funciare), Cornel Popa, ministrul s-a deplasat la punctul de lucru de la SPA Pietrișu, urmărind stadiul lucrărilor de investiții privind impermeabilizarea canalelor, reabilitarea stației de pompare și lucrările de decolmatare de la Dunăre.

Petre Daea: ”Am urmărit ritmul de execuție, având în vedere condițiile prielnice pentru efectuarea lucrărilor ce ne dau posibilitatea să le realizam la timp și chiar în avans”

Din discuțiile de la fața locului am fost încredințați de constructor că aceste lucrări vor fi finalizate cu un an mai devreme, asigurându-l, la rândul nostru, că îi punem la dispoziție sumele necesare prevăzute în contract. Urmărim în fiecare zi ritmul în care se desfășoară lucrările de reabilitare a sistemului de irigații din cele 26 șantiere de lucru. Timpul ne ajută să executam atât lucrările de investiții, cât și cele din câmp, privind însămânțarea culturilor din aceasta toamnă”, a transmis ministrul Agriculturii într-un text publicat astăzi, 12 octombrie, pe contul de Facebook.

”Ploile căzute în ultima perioadă creează condiții pentru lucrarea solului”

De asemenea, Petre Daea a dat asigurări că, începând de luni, vor fi acordate subvențiile în avans, atât pentru producția vegetală, cât și pentru zootehnie.

Suntem pregătiți pentru virarea a 1.3 miliarde de euro către cei 790.000 de fermieri români”, a precizat ministrul Agriculturii.

Articolul precedentUdrea se simte tot mai nedreptățită, după ce ANAF a demarat executarea silită: „Abuziv sunt pusă să plătesc 8 milioane de lei”
Articolul următorPonta, despre aderarea la Spațiul Schengen: ”Să sperăm că Olanda nu ne ia banii și ne dă țeapă”
Jurnalist full-time / Pesimist part-time