Foto: RFI

Condamnată definitiv în dosarul „Gala Bute”, trimisă la închisoare și totodată obligată de instanță să plătească să plătească aproape 3 milioane de euro, respectiv 8.116.800 lei cu titlu de despăgubiri civile, către Autoritatea Naţională pentru Turism şi să achite 900.000 euro către doi martori, Elena Udrea pare că a ajuns la un alt „hop”.

Potrivit Profit. ro, Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) vinde două mașini aparținând fostului politician și ministru Elena Udrea, respectiv un Mercedes vechi de 17 ani și un Fiat 500 de 10 ani, precum și mai multe terenuri situate în apropierea lacului Străulești.

Aceasta pentru că ieri, ANAF a demarat procedurile de executare silită, ceea ce înseamnă că Udrea ar putea rămâne fără bunurile mobile și imobile, în condițiile în care, pe lângă sumele pe care a fost obligată să le achite, instanţa a dispus confiscarea de la aceasta, în folosul statului, a sumelor de 695.367 lei şi 296.076 lei.

Tot ieri, Udrea a respirat pentru câteva momente „aerul libertății”, dat fiind că a fost scoasă din penitenciar pentru a se prezenta în instanță, unde se judecă apelul la un recurs în casație, ocazie cu care a comentat în fața judecătorilor Înaltei Curți de Casație și Justiție măsurile luate de ANAF.

Cum probabil nu se aștepta ca lamentările sale referitor la procedura de executare silită să ajungă la toți fanii săi, aseară a reluat subectul și pe Facebook, cu aceeași concluzie ca cea referitoare la condamnarea sa definitivă și în general vizavi de toate măsurile la care este supusă, în calitate de deținut.

Referitor la știrea privind vânzarea bunurilor ce îmi aparțin, pentru a acoperi “prejudiciul” din Gala Bute, spun ce-am spus și ieri în fața Instanței: nu doar că stau abuziv în pușcărie de 6 luni, dar tot abuziv sunt pusă să plătesc 8 milioane de lei, contravaloarea promovării României la gala de box cand a boxat Lucian Bute în 2011 la București.

Promovarea a avut loc, brandul turistic a fost promovat și a fost văzut de aproape 200 de milioane de spectatori și telespectatori în direct și în reluare, pe televiziuni naționale și internaționale cum ar fi Eurosport, Euronews, CNN. A fost cel mai mare eveniment sportiv organizat vreodată în România și cea mai mare acțiune de promovare a țării, și eu sunt pusă acum să plătesc contravaloarea acestei promovări, fără să fiu vinovată de ceva anume.

Deci putem spune că România s-a promovat pe banii mei. E ca și cum ai pune un ministru al transporturilor să plaăteasca un pod care s-a facut, de care se bucură toată țara, pe el trec mașini, dar pentru că o justiție absurdă zice că ministrul nu ar fi supravegheat suficient pe cei de la CNAIR care au făcut licitația pentru construirea podului, și desi nimeni de la CNAIR nu este acuzat de nimic, totuși, ministrul este pus să plăteasca podul din banii lui.

Ce să zic: “să tot faci lucruri pentru țara asta”!”.

Articolul precedentViorica Dăncilă are soluții pentru ca pensiile să crească de luna viitoare
Articolul următorPetre Daea: ”1.3 miliarde de euro vor ajunge la 790.000 de fermieri români”