foto-Bzi.ro

Implicată într-o serie de scandaluri „casnice” în ultima vreme, din momentul în care divorțul de Laurenţiu Reghecampf a devenit certitudine, Anamaria Prodan a anunțat că are un nou țel în viață, anume planuri politice serioase.

Deși se prezintă singură drept o femeie care până recent „singura politică pe care am făcut-o a fost politica familiei mele, a soțului meu”, Anamaria Prodan anunță că acest episod din viața sa a luat sfârșit și că se va implica activ în Alianța Pentru Patrie.

Totul, într-o postare pe Instagram, unde aceasta a publicat o „Scrisoare către românce”, în care se adresează totuși nu doar femeilor, ci și dragilor români, și în care explică că dumneaei este de mult timp „membru fondator al A.P.P. retras și tăcut”, însă că a venit momentul să iasă la „război”.

În postare, Anamaria Prodan explică și că o leagă o prietenie strânsă de Codrin Ștefănescu, care a susținut-o întotdeauna, astfel încât ieșirea sa „la lumină” este cumva logică. În ultimul timp și APP a mai pierdut din fani, date fiind disensiunile dintre Codrin Ștefănescu și Liviu Dragnea, așa că era nevoie, practic, de o figură nou în peisaj.

Iar acum, ca membru aproape activ al APP, Anamaria Prodan promite să pună la punct o organizație feminină în partid, și să se lupte pentru drepturile femeilor. Pentru aceasta, Anamaria Prodan dă „Cezarului ce-i al Cezarului” și ține să îi mulțumească lui Codrin Ștefănescu pentru că are încredere.

Surorilor, toate suntem puternice! Toate merităm să fim respectate! Să beneficiem de șanse egale, de stimă, de libertate! Nu suntem bunul nimănui din lumea asta! Numai că, nu toate avem încredere în noi! Acum a venit timpul să îmi canalizez toată energia și forța către cauza noastră, a femeilor. Trebuie să ne trezim! Să ne respectăm! Să avem încredere în noi înșine!

Am fost alături de Codrin Ștefănescu încă de la formarea Alianței Pentru Patrie, din respect pentru el, dar și pentru că simt românește și rezonez cu principiile creștine, tradiționaliste și patriotice ale A.P.P. În mod sigur, principiile mi-au fost formate și de patriotismul mamei mele, Ionela Prodan, care prin fiecare vers cântat, prin fiecare vorbă spusă, prin fiecare gest făcut m-a învățat că, indiferent de cine ești tu, prin ce bucurii sau dureri treci, țara ta este singura ta familie, unde îți găsești refugiu și alinare.

Din păcate, această familie este în punctul în care riscă să ne fie distrusă, anihilată.

În această familie, femeile sunt aproape inexistente, într-o lume acerbă a bărbaților. Iar eu, din statutul de membru fondator al A.P.P. retras și tăcut, am decis că este timpul să ies la război pentru drepturile femeilor. (…)

Este trist și îngrijorător că sunt magistrați care continuă să minimizeze gravitatea faptelor de violență împotriva femeilor și a fetelor și să găsească scuze agresorilor, motivând agresiunea prin comportamentul victimelor, al femeilor și fetelor! (…)

Dragile mele, am hotărât ca eu să nu mai tac! Am decis că este momentul, dacă statul român nu face nimic concret pentru protejarea româncelor, să intru în acest război cu agresorii copiilor, fetelor, femeilor, bătrânilor! (…)

Fiind membru fondator al Alianței Pentru Patrie și foarte bună prietenă cu Codrin, pe care mama mea l-a susținut în permanență, l-am rugat să îmi permită ca, împreună cu foarte multe femei de afaceri din anturajul meu, femei puternice, de succes, femei cu povești fantastice de viață, care au luptat pentru ele și au forță financiară, și o dau exemplu doar pe neînfricata judecătoare Mariana Vârgă, să mă lase să construiesc în A.P.P. o organizație dedicată apărării drepturilor femeilor din România.

Iar Codrin Ștefănescu, cel care a fost permanent lângă mine în toată tragedia creată de Laurențiu Reghecampf, a fost deosebit de primitor, mi-a pus la dispoziție incredibila echipă de magistrați renumiți, cu experiență, din A.P.P., infrastructura A.P.P. și am toată susținerea lui pentru a construi la nivel național această structură care apără drepturile româncelor, într-o lume încă a bărbaților.

Dragile mele românce,

V-am spus toate aceste gânduri ale mele pentru că eu sunt hotărâtă să lupt pentru noi până la capăt și vă chem, pe toate femeile României, să vă alăturați mișcării mele de susținere a drepturilor noastre. Eu mă bat pentru toate! Veniți alături de mine și împreună vom răsturna lumea nonvalorilor și vom crea o lume a dreptății și a echității!

Cu dragoste, respect și prețuire, a voastră, Anamaria Prodan, Patrioată, luptătoare pentru drepturile femeilor din România„.

Articolul precedentMinistrul Muncii, convingător: „S-a spus foarte clar că de la 1 ianuarie pensiile vor crește”
Articolul următorPetre Daea: ”Primele sume de bani au plecat spre fermieri!”