Sursa foto: Europa FM
Sursa foto: Europa FM

Ministrul Muncii, Marius Budăi, reîncălzește subiectul creșterii punctului de pensie, după vaste discuții din spațiul public.

Aseară, în cadrul unei intervenții la Antena3, acesta a subliniat din nou că se ia în calcul o majorare începând cu prima zi a anului care vine, aparent discuții serioase fiind purtate pe această temă în interiorul coaliției.

Cu toate acestea, în septembrie a fost un episod ușor penibil, când PSD, inițial prin vocea ministrului Muncii, a adus în discuție o majorare a pensiei minime şi a salariului minim, iar ulterior premierul Nicolae Ciucă a avertizat că promisiunile unor creșteri de la 1 ianuarie sunt „speranțe false”.

Acum, Budăi asigură că a avut discuții „cu copreședinții coaliției, cu cei doi președinți ai celor mai mari partide”, unde „s-a spus foarte clar că de la 1 ianuarie pensiile vor crește”.

Noi, PSD, când ne-am făcut calculele și am făcut acele propuneri de pus pe masa coaliției, am luat în calcul cifrele oficiale care sunt pe diferite site-uri de specialitate. (…)

Cu siguranță că în coaliție și în gândirea noastră poate că ar trebui mai mult, dar trebuie să avem un echilibru în a sprijini și mediul de afaceri și să facem un echilibru între măsurile care vin în sprijinul mediul de afaceri, măsurile economice și între tot ceea ce înseamnă pachetele sociale, pentru că la un moment dat nu vrem să transformăm mai binele în dușmanul binelui. (…)

După 2 ani, dacă mă refer la măsurile economice când, din păcate, în clasamentul pentru sprijinul mediului de afaceri eram undeva după țări ca și Kongo și era un clasament oficial al Fondului Monetar Internațional, astăzi actuala coaliție are 6 % din PIB, am depășit 6 % din PIB ca și măsuri de sprijin a economiei.

Lucrurile sunt într-o dinamică, din păcate nu prea optimistă. Vedem ce se întâmplă și cu evoluția prețurilor, vedem ce se întâmplă și cu războiul de la graniță care se prelungește, însă suntem extrem de atenți la cifre”, a asigurat Budăi.

Articolul precedentUn celebru fotbalist de la Manchester United a fost acuzat de viol și agresiune
Articolul următorAnamaria Prodan dezvăluie că e membru fondator al APP: „Este timpul să ies la război pentru drepturile femeilor”