Sursa: Facebook

Ministrul Muncii și Solidarității Sociale a răspuns criticilor aduse de premierul Nicolae Ciucă vizavi de discuțiile legate de creșterea pensiilor și a salariului minim, clamate de PSD și privite cu scepticism de PNL.

Ieri, într-o conferință de presă, Ciucă a ieșit în față aproape ca și când ar fi fost pregătit să dea milităria jos din pod și a avertizat că promisiunile unor creșteri de la 1 ianuarie sunt „speranțe false”, ba chiar a admonestat în mod public informațiile lansate de ministrul Marius Constantin Budăi.

Totul, după ce PSD, inițial prin vocea ministrului Muncii, a adus în discuție o creştere a pensiei minime de la 1.100 lei şi a salariului minim la 3.000 lei. La câteva ore distanță de la declarațiile lui Ciucă, ministrul Budăi a explicat însă într-o intervenție la Antena 3 că nu era vorba despre promisiuni ferme, ci despre propuneri pe care PSD le-a avansat. În același timp, Budăi a avertizat că nu este momentul pentru certuri între partenerii de coaliție.

Noi suntem convinși că nu pot exista dispute ideologice atunci când este vorba de a susține populația și economia. Pur și simplu nu suntem în perioada în care să avem timp de certuri atunci când obiectivul nostru trebuie să fie Sprijin pentru România. (…)

Eu sunt un om disciplinat, nu fac lucruri direct de capul meu. (…) Am spus că acestea sunt măsurile pe care noi, PSD, le vom propune în coaliție, bazate pe o analiză, bazate pe cifre, pe estimări publicate de Consiliul Național de Prognoză, bazate pe tot ceea ce înseamnă impact bugetar. (…)

Noi, PSD considerăm că propunerile sunt extrem de nejustificate, extrem de bine calculate. Toate aceste analize, toate aceste lucruri vor sta pe masa coaliției”, a explicat Marius Budăi pentru sursa citată, care a subliniat că nu îi este teamă că își va pierde portofoliul în urma acestui episod.

Nu mă aștept să fiu remaniat, mă aștept să fie o discuție onestă în coaliție. (…) Se discută extrem de pragmatic, extrem de liniștit, cu cifrele pe față. Nu este o negociere, că mai pune unul și mai dă altul. Analizăm și luăm decizia finală”, a mai spus ministrul Muncii.

Articolul precedentDroguri în valoare de aproape 1 milion și jumătate de euro ridicate în urma unui flagrant în Petroșani
Articolul următorAlexandru Rafila i-a premiat medicii rezidenți care au lucrat pe durata pandemiei