Sursa: DIICOT

Trei bărbați au fost reținuți, iar mai apoi arestați preventiv ieri de magistrații Tribunalului Gorj, în urma unui flagrant pe linia traficului internațional de droguri de risc.

Acțiunea de prindere în flagrant delict a avut loc marți, în municipiul Petroșani, județul Hunedoara, cu această ocazie fiind ridicate 93.780 de comprimate ce conțin ca substanță activă Clonazepam și 196.770 de comprimate – Alprazolam, ascunse în 5 cutii de carton și depozitate într-un autoturism. La o verificare sumară, s-a ajuns la concluzia că respectivele comprimate valorau pe piață aproximativ 1.450.000 de euro.

Mergând pe fir, oamenii legii au descoperit că în afacere erau implicate trei persoane, care aveau roluri bine stabilite. Printre aceștia, și un cetățean sârb, arată Poliția Română, care a introdus în România cu ajutorul unui autocamion drogurile de risc, pe care le-a transportat și predat unui alt inculpat pe raza județului Timiș.

Astfel, „în urma unor înțelegeri prealabile, la indicațiile unui cetățean sârb, un bărbat, de 32 de ani, din județul Gorj, s-ar fi deplasat în județul Timiș și ar fi procurat de la cetățeanul sârb respectiv cele 93.780 de comprimate și 196.770 de comprimate. Pentru a asigura o ermetizare a activității infracționale desfășurate, bărbatul de 32 de ani ar fi fost însoțit de un alt bărbat, de 33 de ani, tot din județul Gorj, care ar fi avut drept sarcină identificarea unor potențiale autoturisme care să aparțină Poliției Române”.

Drogurile, mai spun polițiștii, ar fi urmat să ajungă în final în Norvegia, pentru a fi comercializate. Însă, cu toate măsurile de prevedere, cei trei au fost identificați în urma acțiunii organizate de procurorii din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Gorj și ofițerii de poliție judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Gorj, iar comprimatele au fost indisponibilizate. Acțiunea a avut totodată și sprijinul polițiștilor din cadrul Brigăzilor de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara și Pitești, Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara, Serviciilor de Combatere a Criminalității Organizate Gorj, Mehedinţi și Vâlcea, Serviciului pentru Acțiuni Speciale Gorj și Direcției Regionale Vamale Timișoara.

Dacă cetățenii români au fost prinși în Petroșani, cetățeanul sârb a fost ridicat în timp ce intenționa să părăsească țara, prin punctul de trecere a frontierei Stamora-Moravița, asupra sa fiind descoperiți aproximativ 17.000 de euro. În cadrul aceluiași flagrant au fost identificate și ridicate sumele de 23.840 de euro și 5.850 de lei, precum și 5 telefoane mobile și 12 cartele SIM.

Sursa: Poliția Română

Atât clonazepamul cât și alprazolamul sunt medicamente, fiind utilizate în tratamentul unor forme de epilepsie și al tulburărilor de panică, respectiv pentru tratamentul tulburărilor anxios-depresive dar și pentru prevenirea tulburărilor de panică și delirium tremens. Pe lângă aceasta, cele două medicamente sunt încadrate în categoria drogurilor de risc.

Articolul precedentNoi disensiuni în coaliția de guvernare: PSD promite creșterea salariului minim și a pensiilor de la 1 ianuarie, Ciucă vorbește despre „speranțe false”
Articolul următorMinistrul Budăi, pacificator: „Nu suntem în perioada în care să avem timp de certuri atunci când obiectivul nostru trebuie să fie Sprijin pentru România”