Sursa: gov.ro

Nu e totul lapte și miere în coaliția de guvernare, astăzi fiind o nouă rundă de atacuri între PSD și PNL, partide care își dispută titlul de cel mai mare binefăcător al țării.

Într-o conferință de presă, premierul Nicolae Ciucă l-a criticat pe ministrul PSD al Muncii, Marius Budăi, după ce în spațiul public au apărut informații referitoare la creșterea salariului minim și a pensiilor de la 1 ianuarie.

Ciucă a lăsat să se înțeleagă că promisiunile lansate de PSD nu sunt tocmai realizabile și, în plus, măsurile anunțate nu s-ar fi discutat în interiorul coaliției.

Astfel, premierul PNL a vrut să asigure că, deși au în atenție „efectele produse de creșterea prețurilor la energie și gaze, inflația”, a fi responsabil înseamnă a veni „cu măsuri concrete, care să fie credibile și care să se bazeze pe date concrete și pe realitatea bugetului de stat”.

Să nu creăm speranțe false pe care nu le putem duce la bun sfârșit. Nu putem să vorbim despre lucruri pe care nu le putem realiza”, a spus Nicolae Ciucă, care a admis totuși că nu există încă un proiect de buget pentru 2023, în jurul căruia să poată fi făcute promisiuni sau nu.

De altfel, același premier și „părinte” temporar al PNL Nicolae Ciucă a părut extrem de deranjat de promisiunile făcute de Marius Budăi, vizavi de creșteri salariale și pensii și a promis că va lua „măsuri”, deoarece „atunci când venim cu astfel de propuneri, cel puțin în ceea ce priveste majorarea salariilor și a pensiilor, trebuia să aibă în vedere că era obligatorie consultarea Consiliului Național Tripartit și o discuție în coaliție”.

Este greu de crezut totuși că ministrul Budăi a atacat subiectul fără a se consulta anterior, dat fiind că partidul din care face acesta parte a susținut promisiunile, cu câteva ore în urmă. Ceea ce înseamnă clar că acei parteneri de coaliție la care face referire premierul PNL nu sunt chiar în necunoștință de cauză și că ministrul Muncii, fie el și PSD, a avut totuși „undă verde” pentru a discuta despre creșteri salariale și majorări de pensii.

Creșterea salariului minim și a pensiilor de la 1 ianuarie, măsuri anunțate astăzi de Marius Constantin Budăi, sunt corecte și logice. Cei care vorbesc despre pomeni nu fac altceva decât să jignească nepermis milioane de salariați și pensionari. Cei mai vulnerabili dintre salariații din economia privată și bunicii noștri nu pot fi lăsați să fie, pe timpul iernii, victime sigure ale creșterii prețurilor. Ei trebuie apărați și există calcule clare că statul are resursele bugetare necesare!

Cei care tot repetă că nu sunt bani și că o asemenea decizie va înteți inflația sunt într-o mare eroare! Cele două măsuri vor aduce bani în plus la buget și vor menține consumul pe linia de plutire, însemnând afaceri care nu se închid și salvarea unor locuri de muncă!

Mai mult, este un gest obligatoriu pentru ca salariații români să aibă șansa intrării pe traiectoria salariului minim european, proiect major al Uniunii Europene, pe care PSD, ca partid de stânga, îl susține cu toate puterile.

PSD crede în justețea acestor soluții, de altfel măsuri validate pe plan european. De aceea, ne vom lupta să-i convingem pe partenerii noștri că nu pot exista dispute ideologice atunci când este vorba de a susține populația și economia. Nu este timp și loc de certuri când obiectivul tuturor este Sprijin pentru România!”, se arată pe pagina de Facebook a PSD.

Articolul precedentFuncționar al Finanțelor din Sibiu, cercetat pentru luare de mită: cerea bani de la contribuabili pentru a le pune la dispoziție formulare
Articolul următorDroguri în valoare de aproape 1 milion și jumătate de euro ridicate în urma unui flagrant în Petroșani