Foto: Facebook/Ministerul Sănătății
Foto: Facebook/Ministerul Sănătății

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, i-a premiat medicii rezidenți care au lucrat în ultimii doi ani, sau continuă să lucreze, în cadrul Ministerului Sănătății.

Ieri, 31 august, Ministrul Sănătății le-a mulțumit tinerilor medici pentru întreg efortul depus pe durata pandemiei.

În egală măsură, ministrul i-a îndemnat să sprijine, în continuare, instituțiile publice din domeniul sanitar.

Alexandru Rafila a discutat cu medicii rezidenți prezenți la întâlnire și despre problemele cu care ei se confruntă și a promis sprijinul său în rezolvarea dificultăților profesionale.

În România, există multiple zone defavorizate unde oamenii au nevoie de personal medical și de servicii medicale de calitate

Ministrul Sănătății a subliniat, încă o dată, nevoia de a fi asigurate servicii medicale mai aproape de pacient, în zonele defavorizate.

De asemenea, este nevoie de dezvoltarea concursului de Rezidențiat pe post, dar și de asigurarea medicilor stomatologi în unitățile școlare. În plus unitățile de primiri-urgențe au nevoie de multiple îmbunătățiri.

Medicii rezidenți au sprijinit activitatea din diverse compartimente ale Ministerului Sănătății

Câteva zeci de medici rezidenți de diferite specialități- sănătate publică, medicina de familie, stomatologie, medicina muncii, alergologie și dematologie au asigurat monitorizarea situației din unitățile sanitare și numărul îmbolnăvirilor de COVID-19, respectiv au sprijinit activitatea din diverse compartimente ale Ministerului Sănătății”, se precizează într-un comunicat publicat astăzi, 1 seprembrie, de minister.

Articolul precedentMinistrul Budăi, pacificator: „Nu suntem în perioada în care să avem timp de certuri atunci când obiectivul nostru trebuie să fie Sprijin pentru România”
Articolul următorSoluția CFR pentru un geam spart: o sticlă goală și o bucată de carton
Jurnalist full-time / Pesimist part-time