Foto: Facebook/Codrin Ștefănescu
Foto: Facebook/Codrin Ștefănescu

Un puternic scandal a izbucnit ieri, 25 august, între Liviu Dragnea și Codrin Stefanescu.

Conflictul dintre cei doi a pornit de la faptul că Dragnea a anunțat conducerea APP ca nu dorește ca numele și imaginea sa să mai fie asociate cu acest partid.

După ședință, Dragnea a trimis un mesaj, pe un grup intern de partid. Acesta a explicat motivele și l-a atacat pe Codrin Ștefănescu, susținând că acesta este ghidonat de niște oameni de afaceri, cu diverse interese și nu mai vede interesul partidului.

Într-un text publicat pe contul de Facebook, Ștefănescu a precizat că a venit timpul să explice motivul relației sale tensionate cu Liviu Dragnea.

Codrin Ștefănescu: ”Vă cer iertare, în mod public, pentru că, în ultimii ani, am susținut și am spălat de păcate vechi și noi, un mic monstru!”

Politicianul a precizat că i-a iertat lui Dragnea toate derapajele și toate mizeriile pe care i le-a făcut de-a lungul anilor, oricât de grave au fost.

Enumerând, Ștefănescu a explicat că a trecut cu vederea participarea activă a lui Liviu Dragnea la întrunirile șefilor ”sistemului toxic”.

I-am iertat mesele, chefurile si șprițurile cu Maior, Coldea, Kovesi și alții. La modul în care s-a gudurat pe lângă aceste personaje, la tăieri de porci cu ei, în casele lor conspirative. I-am iertat poziția ghiocelului adoptată de el în fața acestor demoni”, a transmis politicianul.

”I-am iertat lui Dragnea prezența la întrunirile acestui grup, atunci când se luau hotărâri privind anchetarea, arestarea sau hărțuirea unor oameni”

Ponta recunoaște asta public. Ponta e și cel care a publicat și pozele lui Dragnea de la aceste întâlniri! Pentru că și el era acolo. L-am iertat și am încercat să explic public că a fost nevoit să fie prezent. Am încercat să-i spăl imaginea, să găsesc scuze sau explicații plauzibile și logice pentru asta, și am greșit. Nu trebuia să o fac!”, a adăugat Ștefănescu.

”L-am iertat pe Dragnea când a încercat să mă mazilească pentru că știam prea multe, sau pentru că, în mod direct sau indirect, i-au cerut-o șefii lui din acest grup”

L-am iertat când mi-a boicotat botezul copilului meu. Pentru ca eram dușmanul înverșunat al sistemului pe care el îl deservea, pentru că am îndrăznit sa-l pun nașul copilului pe Adrian Nastase, pentru că trebuia să dispar. Botezul copilului, oameni buni, un prunc nevinovat! Azi, copilul meu îi spune “unchiul Liviu”. Dragnea încă nu și-a cerut iertare nici lui și nici mie pentru asta. Se uită în ochii lui Răducu, cu aceeași seninătate și nepăsare. Eu l-am iertat și pentru asta!”, se mai arată în textul publicat astăzi, 26 august, pe contul de Facebook.

Referitor la perioada de detenție, Ștefănescu a reamintit că, deși Dragnea era închis, a continuat să-l susțină necondiționat.

În plus, Ștefănescu ar fi fost amenințat pentru vizitele de la penitenciar.

Sunt Codrin Ștefanescu, civil și prezent pe baricade în 89. Sunt singurul om care l-a mai suportat pe Dragnea, care i-a mai oferit încredere, o platformă, o mână întinsă, o nouă șansă! Și care a fost, din nou, “înjunghiat” cu mult cinism! Probabil, la ordin! Dar a fost pentru ultima dată!”, a conclus politicianul.

Articolul precedentCoreea de Sud înregistrează, din nou, cea mai scăzută rată de fertilitate din lume
Articolul următorSorin Grindeanu acuză ritmul lent al lucrărilor desfășurate pe autostradă: ”Luăm în calcul rezilierea”
Jurnalist full-time / Pesimist part-time