Sursă foto: Facebook/Sorin Grindeanu
Sursă foto: Facebook/Sorin Grindeanu

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a verificat, astăzi, 26 august, lucrările desfășurate pe șantierul drumului de legătură  A1- DN6.

Ministrul a ținut să precizeze că progresul fizic se apropie de 15 %, iar, în ultima perioadă, mobilizarea în șantier a crescut.

Ministrul Transporturilor: ”Constructorul italian a precizat că a depășit problemele legate de descărcările arheologice și s-a angajat că va avea un progres lunar de aproximativ 7%”

Potrivit declarațiilor, lucrarea nu este una grea, dar necesită un ritm susținut de lucru pentru a putea fi încheiată anul viitor (2023).

Grindeanu a explicat că a avut o discuție și cu constructorul italian de pe șantierul Variantei Ocolitoare Timișoara Sud.

Astfel, acesta este ultimul avertisment pe care Grindeanu îl dă acestui constructor, care înregistrează întârzieri și pe alte șantiere (Tronsonul 1, al Drumului Expres Craiova-Pitești și sectorul Centurii București cuprins între DN 2 și A2).

Înțeleg că și-au rezolvat problemele financiare, deci nu mai au nicio scuză să nu lucreze”, a declarat ministrul, într-un text distribuit pe pagina de Facebook

Sorin Grindeanu acuză: ”Au primit deja certificate negative și luăm în calcul rezilierea, dacă nu cresc ritmul de lucru”

Chiar cu riscul ca șantierele să stagneze câteva luni, vom lua această măsură, dacă va fi cazul! După aceea vom face demersurile legale pentru ca noile contracte să fie atribuite unor constructori mai buni. În România contractele trebuie să fie respectate și legea trebuie să fie aplicată tuturor în egală măsură!”, a transmis ministrul Transporturilor.

Articolul precedentCodrin Ștefănescu renunță la prietenia cu Dragnea: ”Am susținut și am spălat de păcate un mic monstru!”
Articolul următorTraseele din București au fost modificate sau suspendate pentru desfășurarea evenimentului sportiv ”L’Etape România by Tour de France”
Jurnalist full-time / Pesimist part-time