Sursa: Facebook

Conflict deschis între Clotilde Armand (USR) și Ciprian Ciucu (PNL), primari ai Sectoarelor 1 și 6 din Capitală, după inițiativa de acordare a unor ajutoare anti-criză de 1.000 de lei locuitorilor sectorului, banii urmând să provină din economiile făcute la salubrizare, prin reducerea prestațiilor la jumătate.

În cadrul unei conferințe de presă, Ciucu a opinat că ajutorul promis de Clotilde Armand seamănă cu „plăți sociale” și i-a recomandat acesteia să se focuseze pe administrație, implicit să ia seama la „atitudinea conflictuală” pe care o are față de toți actorii politici. Și, semn că a înțeles tot, Clotilde Armand i-a dat replică arțăgoasă …pe Facebook.

Nu ar fi pentru prima dată când cei doi edili/ politicieni se bat în declarații. În vară, cei doi s-au „înțepat” după ce Clotilde Armand posta pe Facebook o fotografie cu un Ferrari în timp ce era ridicat, după ce proprietarul parcase pe trecerea de pietoni, iar Ciprian Ciucu scria: „Fac ceva greșit, ceva îmi scapă (…) … al dracului, n-am prins și noi un Ferrari!”.

Acum, colegul de administrație Ciprian Ciucu, președinte PNL București, atrage atenția că ideea primarului din Sectorul 1 cu tichetele de 1.000 de lei nu e cea mai fericită, având sugestii pentru Clotilde Armand:

O primărie nu trebuie să fie o agenție de plăți sociale. O primărie trebuie să vină cu proiecte de infrastructură. Și să livreze populației servicii publice de calitate – de la curățenie, până la transport public (dacă are acele competențe) școli, grădinițe…. Acolo trebuie să meargă banii. (…)

Nu văd care e baza legală. Pentru că asta a fost așa, o idee aruncată în spațiul public. Dar vă zic: nu are bază legală. Evident, nu votăm orice prostie. (…) Un primar este un politician. Nu contează cu cine își face majoritatea în Consiliul Local. Este datoria lui ca primar să își facă majoritate. Prima datorie pe care o are față de cetățeni. Asta înseamnă nu să le facă dosare penale consilierilor locali, după care să le ceară votul. Trebuie să-i aducă la masă, să negocieze.(…)

Am stat până la 1.00 noaptea pe Zoom cu PNL Sector 1 și cu USR ca să-i împac, să-i aduc la un numitor comun. Din păcate, îmi dau seama că e un caz pierdut. Sectorul 1, din păcate, cu o atitudine extrem de conflictuală (…), permanent întreținută în toate direcțiile, pentru mine este un caz pierdut. Și o zic cu mâhnire, pentru că sunt în coaliție cu USR la Sectorul 6 și funcționează. Ca și la Consiliul General.

Fiecare doarme cum își așterne. N-o să-i pese nimănui că nu știu cine nu ți-a votat proiectele. Datoria ta este să îți treci proiectele. Este prima lecție pe care am învățat-o de la primari cu experiență. Nu tot timpul scandal, tot timpul atacuri, în toate direcțiile. Hai să facem așa. Haideți să luăm toate proiectele blocate de PNL. Și să le comparăm cu cele care au fost votate. Și să vedem care au avut sume mai mari. (…)

O spun cu mâhnire, pentru că am fost cu doamna primar în campanie electorală. Dar tot ce a făcut a fost să se certe cu toată lumea, în toate direcțiile. Nu așa poți să îți duci un mandat. Acum se transformă în victimă competentă, pentru că PNL nu-i votează proiectele. PNL București are doar rol de coordonare, nu poate impune decizii filialelor. Dar i-am spus: votați-i proiectele și ieșiți în public și explicați ce nu merge.

Nu știu dacă mai pot face ceva. Personal, am făcut timp de 3 luni de zile un efort susținut împreună cu Vlad Voiculescu, președintele USR București, pentru a salva situația de la Sectorul 1”, a atras atenția Ciucu, citat de G4 Media.

Replica din Sectorul 1 nu a întârziat, și Clotilde Armand a sărit să se apere și să acuze, la rândul ei:

A ieșit public astăzi șeful PNL București să mă certe pentru că vreau să înapoiez banii economisiți de la firma de salubritate locuitorilor Sectorul 1 în această criză energetică. A zis liderul PNL că nu pot face asta pentru că n-am bază legală și – atenție – „este o măsură care nu se adresează electorului ei”. Asta cu „baza legală” a preluat-o de la fostul primar. Parcă s-au vorbit. Iar un primar trebuie să fie un bun gospodar pentru toți cetățenii – deci despre electorat este vorba aici?!

Mai spune șeful PNL București că eu mă cert cu toată lumea și este o stare de conflict în Sectorul 1. (Ai dreptate Ciprian. Mă cert cu toți cei care au tupeul să vină acum în fața oamenilor după ce au furat bani de la Primăria Sectorului 1. Iar în partidul tău sunt destui. Este trist să te văd că ai ajuns să folosești exact argumentele șefilor tăi. Da, șefii PNL din vârful statului în fața cărora tu stai în poziție de ghiocel și execuți ordinele.

Este foarte trist să văd decăderea ta morală și faptul că nu ești în stare să faci reforme administrative adevărate – le faci doar la televizor, acolo unde partidul tău aruncă cu mii de euro din bani publici ca să linșeze adversarii politici. Tu faci doar alianțe cu cei pe care în trecut îi acuzai că sunt corupți. Este foarte trist să te văd atât de frustrat și neputincios în fața celor care conduc cu adevărat PNL București. Pentru că tu nu o faci. Să fim serioși.

Când trebuia să ne ajuți aici în Sectorul 1 și să-ți calmezi colegii pentru că nu votează bugetul și proiectele de investiții dacă nu sunt plătite toate facturile Romprest s-a văzut că nu ai nici un cuvânt de spus în fața fiului lui Burduja sau al fiului lui Dinu „Vamă” Gheorghe. Adică încurajai șantajul lor împotriva mea prin neimplicare. Îmi pare rău că nu ratezi nicio ocazie să-l ataci public pe primarul general Nicușor Dan și pe mine cu toate că amândoi ne abținem cu greu să nu-ți răspundem la aceste atacuri puerile sau să-ți suportăm ifosele și sfătoșenia.

Atunci când am propus o colaborare la nivel de București te-ai împotrivit. Tu și șefii tăi. Pentru că interesele liberalilor privind banii pentru Romprest erau vitale. Uite că DNA v-a dat planurile peste cap și mi-a dat dreptate. Prejudiciul de 1 miliard lei cauzat de PNL și PSD de la servicii fictive de curățenie efectuate de o firmă adusă de PNL pe 25 de ani. Și pentru asta ați blocat votarea bugetului luni de zile și ați șantajat primarul.

Dragă Ciprian, te rog să îți vezi de propria administrație și nu-ți mai da tu cu părerea despre primăria celorlalți. Nu accept sfaturi de la cineva care oferă contracte directe unei firme dubioase precum Vego. Vrei să mă uit puțin și eu la tine în sector și la contractele tale atribuite unor oameni care distrug Urbanismul? N-am să fac asta. Pentru că spre deosebire de tine, eu voi încerca de acum încolo să te ignor cât de mult. (…)

PS. Nici legislație nu știe șeful PNL București. Tichetele anticriză au bază legală. Vom vedea curând dacă PNL o să voteze pentru ca banii de la Romprest să se întoarcă la cetățeni sau să meargă – din nou – la partidul lor pentru campanii electorale și alte linșaje”.

Articolul precedentRareș Bogdan, nouă profeție: „Șanse mari ca România să reușească să intre în zona de spațiu Schengen aeroportuar până în 26 martie și pe zona de trecere terestră și feroviară chiar mai repede”
Articolul următorCinci persoane au murit și multe altele au fost rănite în urma unui atac armat