Sursa Foto: Facebook

Ironii între primarii Sectorului 6 și Sectorului 1 din Capitală, în puținele momente când aceștia, se știe, nu fac administrație de succes.

Pe 6 iunie, Clotilde Armand posta pe Facebook o fotografie cu un Ferrari în timp ce era ridicat, după ce proprietarul parcase pe trecerea de pietoni.

Cea care conduce Sectorul 1 preciza că mașina se afla în zona Bulevardului Mihalache și asigura că va fi continuată „acțiunea de ridicare a mașinilor parcate pe trecerile de pietoni și parcate neregulamentar”, concluzia acesteia fiind că „dacă ai Ferrari nu înseamnă că poți parca neregulamentar”.

Și, pe lângă felicitările de rigoare, o reacție a venit, la câteva ore, din partea colegului de administrație Ciprian Ciucu:

Fac ceva greșit, ceva îmi scapă

De când am venit primar am înființat de la zero un serviciu de ridicare de mașini. Cu regulament nou, cu resurse alocate, am identificat mii de rable pe care le-am notificat (știti procedura aceea de 7 luni), am facut rost de teren pentru depozitare, contracte cu remat-ul etc. Ce-i drept, ne-am focalizat pe mașinile abandonate. Noi am ridicat cca. 1200 și alte mii au fost luate de pe spațiul public de către proprietari în urma notificărilor (iminența ridicării). Acum avem o bază de date cu încă 1500 de mașini ce așteaptă să facă sorocul și să le ducem la remat.

Ce vreau să spun… al dracului, n-am prins și noi un Ferrari!”.

Mai departe, nu a întârziat nici răspunsul celei vizate, tot pe Facebook… în comentarii: „Eu zic să cauți mai bine. Sigur găsești și la tine câteva autoturisme Ferrari. Mașini abandonate avem și noi foarte multe ridicate (vreo 1200). Problema este cu cele care parchează ilegal. Spor”.

Din acest moment edilii au început să se converseze, Ciucu părând interesat să ia „lumină” de la omologul său de la Sectorul 1: „Clotilde Armand, sunt convins! Unde le depozitati, la ce adresă? Pot să vin și eu să le vad? Cu cât le taxați despozitarea pe zi? După cât timp le casați/dați la remat? Câte ați dus la fiare vechi până acum? Cu ce costuri? Aș vrea să facem schimb de experiență. Mulțumesc”.

Arțăgoasă, Clotilde Armand i-a replicat acestuia că nu înțelege ironia „despre schimbul de experiență” și a lansat un atac: „Deja ai făcut acest schimb. Nu cu noi, cu PSD București (adică cu Gabriela Firea). Voie bună”.

Ulterior, a mai îndulcit tonul: „Ciprian Ciucu, am pregătit încă de anul trecut o platformă la sediul ADP în șoseaua Odăi. Te aștept să ne vizitezi. Apropo, am văzut că aveți platforme de ridicat mașini. Poate putem colabora la acest capitol. Nu prea găsești pe piață firme cu care să lucrezi. Iar costul de depozitare este destul de mic. De exemplu, pentru 130 de mașini ridicate avem o valoare medie de 470/mașină”.

De altfel, Clotilde Armand plusase și pe pagina sa de Facebook, cu o nouă postare: „Am văzut că postarea de ieri ridicarea autoturismului Ferrari, parcat pe trecerea de pietoni, a iscat multe discuții în spațiul public – un aspect bun zic eu. Continuăm să ridicăm mașinile parcate pe trecerile de pietoni, staționate pe locurile rezervate pentru persoane cu handicap sau destinate încărcării autovehiculelor electrice, care blochează accesul în: spitale, școli și sedii administrative, pe piste de biciclete special amenajate. Spun asta ca să nu mai existe unele comentarii. Ridicăm fiecare mașină parcată ilegal.

Sigur, capacitatea actuală de ridicare a mașinilor nu este așa cum mi-aș dori și este subdimensionată. Dar am o veste proastă pentru șoferii care aleg să parcheze ilegal. În ultima perioadă am făcut demersuri pentru a accelera această activitate de ridicare: am extins programul de lucru pentru echipele implicate în această acțiune, pregătim alte trei autoutilitare de ridicat mașini, este nevoie de un echipament special, și instruim șoferii pentru cursurile de macaragii. Nu vom face niciun rabat, legea trebuie respectată de toată lumea! Nesimțirea trebuie sancționată. Iar trotuarul este pentru oameni, nu pentru mașini.

PS: Din luna mai până în prezent am ridicat peste 130 de autoturisme. Iar suma totală încasată a fost de 54.550 lei, cu o valoare medie a încasărilor de 420 lei/mașină.

PS: Înțeleg că s-au trezit unii politicieni din PNL și PSD supărați foc pentru că am ridicat ieri un autoturism Ferrari parcat pe trecerea de pietoni. Gest frumos! Supărarea lor însemnă că ne facem treaba cît se poate de bine. Adică facem ceea ce ei ar fi trebuit să facă de 30 de ani”.

Articolul precedentGeorge Simion, după acuzațiile aduse de ex-liderul AUR de la Satu Mare: „S-a supărat că n-am vrut să-l luăm și pe el la petreceri cu noi”
Articolul următorSindicatul Europol, reacție acidă după ce Nicușor Dan a încălcat legea: Fii ca Dan, nu face ca Nicușor!