Aleksandr Lukaşenko ( Captură Video)- Youtube

Președintele Aleksandr Lukaşenko a anunțat, joi, că Volodimir Zelenski trebuie să semneze acordul „absolut acceptabil” cu Vladimir Putin, pentru a evita o posibilă semnare a unui act de capitulare, informează G4media.ro.

Oficialul e de părere că liderul de la Kremlin știe exact ce face, iar Rusia nu va pierde acest război, precizând că Ucraina este nevoită să accepte cerințele Kremlinului pentru a spera la o încetare a focului.

De asemenea, Lukașenko susține că acest conflict se va încheia cu instaurarea păcii și cu garanții că Ucraina nu va face parte niciodată din NATO.

Belarus și Rusia, inamicii Occidentului de 21 de zile

Acesta a mai declarat că țările din Vest nu vor reuși să implice Belarusul în acest război, afirmând că există „suficientă inteligență” pentru a nu se implica în acest conflict ce durează de 21 de zile.

Cu toate acestea, Occidentul susține contrariul, precizând că liderul de la Kremlin încearcă să îl convingă pe președintele Belarusului să intre în războiul împotriva Ucrainei. Pe 24 februarie, mii de soldați au plecat din Belarus spre Ucraina, iar Moscova a continuat să trimită soldați în țara condusă de dictatorul Lukașenko.

Totodată, acesta a mai precizat că a avut un dialog cu liderul de la Kiev, acesta spunându-i că trebuie să negocieze cu Rusia încheierea acestui conflict.

„A fost literalmente în a treia sau a patra zi a acestui război. Şi el (Zelenski) a acceptat. Vrem ca acolo (în Ucraina) să fie pace. Dacă nu este pace acolo, într-un final nu va fi pace nici în Belarus”, a spus Lukaşenko, potrivit sursei citate.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a spus, joi, într-un interviu acordat postului de televiziune NBC, că negocierile cu oficialii ruși continuă, dar sunt dificile. Acesta a amintit că orice război poate fi oprit dacă taberele decid să se așeze la masa negocierilor. „În primul rând, negocierile continuă. Dar merg destul de greu”, a afirmat Zelenski.

Oficialii occidentali au afirmat că în ciuda negocierilor ce au loc, există în continuare un „decalaj foarte mare” între pozițiile oficialilor ruși și ucraineni.

Citește și articolul: Banca Mondială nu va mai ajuta Rusia şi Belarus

Articolul precedentEuroparlamentarul Vincze Lorant, despre criza refugiaților: „Greul de-abia acum urmează”
Articolul următorAlfred Laurențiu: „PSD și-a atins obiectivele”
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.