Eugen Tomac (PMP) respinge acuzațiile privind fuziunea cu PNL

Partidul creat de fostul președinte al României, Traian Băsescu, este „curtat” atât de PNL-ul lui Cîțu, cât și de Forța Dreptei a lui Orban

Europarlamentarul PMP, Eugen Tomac, infirmă orice zvon cu privire la fuziunea partidului cu PNL, subliniind că nu există un astfel de subiect pe „agenda PMP”, chiar dacă ela  fost discutat anul trecut de două ori.

Într-o postare făcută pe Facebook, acesta a precizat că cele două întâlniri au avut loc după ce conducerea PNL a fost preluată de Florin Cîțu. „Prima dată, în cadrul unei întâlniri a domnului Președinte Diaconescu cu liderul PNL, la invitația celui din urmă; și a doua oară, la o întâlnire ce s-a desfășurat într-un format mai larg, la care am participat și eu. Această întâlnire a avut loc pe 9 noiembrie”, a scris Tomac pe  Facebook.

Totodată, el a dezmințit și faptul că ar vrea „să verse PMP în PNL”. „Eu am participat, împreună cu domnul Diaconescu, doar la o singură întâlnire ce a avut pe agendă această invitație a liberalilor, cea din 9 noiembrie. În afară de această întrevede, eu NU am avut niciodată cu nimeni altcineva din conducerea PNL vreo discuție/întâlnire pe subiecte ce vizează o eventuală fuziune”, a mai scris Tomac.

De altfel, ncici informația potrivită căreia și-ar negocia o poziție pe lista pentru europarlamentarele din 2024 nu a fost confirmată de acesta, precizând că toate funcțiile pe care le-a avut au fost prin vot, ba chiar a aruncat o săgeată spre altcineva cu privire la o astfel de solicitare. „Așa cum am menționat, nu a mai existat o altă întâlnire în afara celei de pe 9 noiembrie, unde s-a discutat, de principiu, despre un proiect comun PNL-PMP, iar singura persoană care a solicitat ceva concret din partea liberalilor nu am fost eu.  Niciodată nu am negociat funcții pentru mine în numele PMP, eu le-am obținut prin vot. Niciodată nu mi-am trădat sau mințit colegii. Tocmai de aceea am reușit să construim un partid liber, curat și curajos. Nu a fost însă suficient. Politica se face pe voturi, iar PMP, în 2020, a pierdut de la alegerile locale până la cele parlamentare peste 200 000 de voturi”, a mai scris Tomac.

Reamintim că PMP  a ratat de puțin intrarea în Parlamentul României, la alegerile din decembrie 2020, însă la nivel local are reprezentare în primării și consilii locale, fapt pentru care îl face atât de „curtat” de actuali și foști liberali. Mai mult, o posibilă colaborare cu Forța Dreptei ar putea însemna formarea unui grup parlamentar serios, dar și un candidat serios la viitoarele scrutinuri electorale.

Orban ia în calcul o colaborare cu PMP

Articolul precedentSalvamontiștii din întreagă țară, solicitați sa intervină la un număr ingrijorator de mare de evenimente montane
Articolul următorRusia, despre NATO: „Nu este un porumbel al păcii”. Promisiunea Statelor Unite și extinderea Alianței în Est