Liderul USR Dacian Cioloș consideră că atacul pe care social democrații l-au lansat la adresa sa, imediat după ce Florin Roman și-a prezentat demisia de la conducerea Ministerului Digitalizării, nu este decât o formă de diversiune „prin care să acopere numirea unui mecanizator agricol la ANRE”, cel care ar trebui să fie cerberul în acest moment creșteri fulminante ale prețului la energia electrică și gaze. Chiar dacă apreciază că „cineva care vine de la țară” ar putea să facă față unei funcții importante, agronomul Cioloș fiind un astfel de exemplu, acesta s-a arătat deranjat de „recomandarea” primită de Alexandru Stănescu din partea lui Marcel Ciolacu.
„Coaliția PSD-PNL e definiția de manual a zicalei „spune-mi cu cine te însoțești ca să-ți spun cine ești”. Nici nu s-a uscat bine cerneala pe demisia lui Florin Roman, că amicii acestuia de la PSD au ieșit la atac contra mea cu pretextul apărării plagiatorului. Ca orice afacerist care miroase pericolul, cei de la PSD încearcă o diversiune prin care să acopere numirea unui mecanizator agricol la ANRE. Din start, ar trebui să ne întrebăm ce au în comun lucrările de primăvară cu energia electrică, dar Alexandru Stănescu are referințele perfecte în CV, e fratele lui Paul Stănescu, secretarul general al PSD”, a scris Dacian Cioloș pe pagina sa de Facebook.
PSD acuză dubla măsură a celor de la USR
De altfel, agronomul Cioloș și-a arătat bucuria cu privire la omul „care vine de la țară poate să facă față unei funcții importante”, dar desconsideră „recomandarea” pe care Alexandru Stănescu, mai ales după ce Marcel Ciolacu a venit cu argumentul că „a contat foarte mult că este unul dintre foștii parlamentari care nu au mai avut loc pe listele parlamentare”.
Cioloș atrage atenția la ceea ce se va întâmplă mai departe, având în vedere că familia Stănescu este „o mare familie la care trebuie să vă gândiți de fiecare dată când veți plăti facturile la energie, pentru că fratele amicului politic al președintelui PSD, inginer mecanic de profesie, trebuie să aibă și el un post călduț pe undeva. Pe banii dumneavoastră, desigur”, a mai scris Cioloș.
Totodată, acesta susține că în rândul celor două partide aflate acum la guvernare nu există dram de morală, ambele fiind „în stare să scoată crucifixul și să arunce cu usturoi în oricine îi întreabă dacă nu le e rușine. Dar se explică foarte clar de ce PNL a împiedicat sistematic reforma sistemului de justiție și cum a fost posibilă alianța cu PSD atât de rapid și eficient, s-au întors unde le e locul”, a continuat Cioloș, completând că acesta este, de altfel, motivul pentru care România are acest ritm lent de reformare al sistemului. „O reformă care ar fi trebuit făcută acum 15 ani nu e gata și nici nu are perspective clare de realizare, din cauza lor orice guvern normal care își propune să scoată România din marasm are nevoie de cel puțin un an pentru a curăța sistemul de rude și de pile incompetente, care nu fac decât să vă fure zi de zi, an de an. Florin Roman a plecat, dar în spatele lui sunt alți zece ca el, mai nerușinați și mai indiferenți”, a concluzionat Dacian Cioloș.
Acest aspect al „marii familii” a fost ridicat de deputatul Violeta Alexandru, care s-a întrebat, retoric, dacă mai sunt și alți membrii în familia Stănescu, pentru a se pregăti și pentru alte numiri. „Este o palmă dată tuturor profesioniștilor din acest domeniu. Să nu uităm pe cine promovează coaliția în fruntea uneia dintre cele mai importante agenții ale statului într-un moment de criză” a declarat deputatul independent Violeta Alexandru, în Cameră. De altfel, Stănescu a lipsit de la ședința de plen și de la ședința comisiilor de specialitate în care ar fi trebuit audiat.
Reaminitim că Alexandru Stănescu, fost parlamentar cu două mandate în „cartea sa de vizită”, a fost vice și președinte al unei comisii parlamentare. Doar că fără vreo legătură cu domeniul specific ANRE-ului, ci pentru „agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice”.
Ciolacu, despre numirea lui Alexandru Stănescu la ANRE: „Nu am nimic să-i reproșez”