Marcel Ciolacu îl susține pe Stănescu la ANRE

Alexandru Stănescu are experiență, dar „nu a mai avut loc pe listele de parlamentari”, motiv pentru care a fost „recompensat” de către social democrați

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat că propunerea lui Alexandru Stănescu pentru comitetul ANRE de supraveghere este una legitimă. Mai mult, că recomandarea acestuia nu vine doar pentru că este fratele lui Paul Stănescu, secretarul general al social democraților, ci pentru că are experiență, fiind vice și președinte al unei comisii parlamentare. Doar că fără vreo legătură cu domeniul specific ANRE-ului, ci pentru „agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice”. Totodată, Ciolacu susține că acei foști parlamentari cu experiență ce nu și-au găsit loc pe noile liste, din decembrie 2020, se vor putea regăsi în funcții în agenții. De altfel, Stănescu i-ar putea lua locul lui Marian Neacșu, cel care a ajuns la Secretariatul General al Guvernului.

„Domnul Stănescu este propunerea noastră în comitetul ANRE de supraveghere. Sunt convins că o să răspundă în faţa comisiei. Este propunerea din partea grupului PSD, avem dreptul să facem această propunere”, a spus Ciolacu, la Parlament.

De asemenea, Ciolacu a subliniat că experiența lui Alexandru Stănescu a contat în cazul propunerii venite din partea PSD. Este un fost parlamentar, mi se pare două mandate, a fost preşedinte şi de comisie. A contat foarte mult că este unul dintre foştii parlamentari care nu au mai avut locuri pe listele de parlamentare”. Întrebat dacă toţi cei care nu au avut loc pe listele de la parlamentare se vor regăsi în funcţii în agenţii, Ciolacu suține că este vorba de acei foşti parlamentari cu experienţă.

Ciolacu, în apărarea Laurei Vicol

O altă numire cu scandal a fost cea a Laurei Vicol, ce se află la conducerea Comisiei Juridice, și pe care Ciolacu nu o poate contesta din punct de vedere profesional. „Va exista o decizie în cadrul grupului PSD. (…) Şi au am spus că nu doresc desfiinţarea SIIJ, trebuie găsită o altă entitate care să preia activitatea SIIJ”, a declarat Ciolacu, la Parlament, întrebat despre afirmaţiile Laurei Vicol, preşedinte al Comisiei juridice, care susţine menţinerea Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie, respectiv desființarea Direcției Naționale Anticorpuție.

Mai mult, Ciolacu a avut o ieșire cu privire la afirmația unuia dintre jurnaliștii aflați la Parlament, care susține că potrivit procurorilor Laura Vicol s-ar afla într-o relație de subordonare cu anumiți interlopi. „S-o aresteze. Dacă domnii procurori ştiu aceste elemente, s-o aresteze de îndată. Eu o să votez pentru ridicarea imunităţii”, a concluzionat Ciolacu.

Cioloș revine: „Laura Vicol nu are ce căuta în politică, este compromisă moral de propriile ei acte”

Articolul precedentCertificatul verde în așteptare, până la noi ordine
Articolul următorPlajele noi din Mamaia sunt distruse din cauza apei