Foto: Facebook

Social-democraţii afirmă că la PNL falsul în CV „merită sancţionat”, în timp ce la USR „este tolerat”, făcând o paralelă între faptul că Florin Roman și-a dat demisia de la conducerea Ministerului Digitalizării în timp ce actualul edil al Brașovului, care a mințit în CV, este încă pe funcție.

„La PNL, falsul în CV merită sancționat – deci Roman e demis. La USR, falsul în CV este tolerat – deci Coliban este omis! Dacian Cioloș este satisfăcut că liberalul Roman, acuzat și că și-a inventat o licență în CV, a demisionat pe bună-dreptate din Guvern”, au scris reprezentanții PSD pe contul de Facebook.

Totodată, aceștia susțin că Dacian Cioloș, pe lângă faptul că este ipocrit, „se face că uită însă cum stă la masa conducerii USR alături de un politician care a făcut fix la fel: primarul Brașovului, Allen Coliban a mințit în CV că a terminat o facultate de la care fusese exmatriculat”, au mai scris social democrații. „Domnule Cioloș, când ieșiți să cereți și demisia lui Coliban”, se întreabă PSD.

Reamintim că Florin Roman și-a dat demisia în urma dezvăluirilor făcute de jurnaliștii de la Libertatea, potrivit cărora liberalul și-a trecut în CV o diplomă inexistentă: licența în econmie la Universitatea „Babeș-Bolyai” Cluj.

De altfel, chiar rectorulUBB, Daniel David, a precizat faptul că i-a cerut fostului mnistru să clarifice situația.  „Noi i-am și transmis într-un fel domnului ministru că trebuie să corecteze în CV, iar discrepanțele care au fost să le explice”, a declarat Daniel David la Digi 24.

În locul lui Florin Roman a fost numit intermiar Virgil Popescu, ministrul Energiei. „Am primit demisia domnului Florin Roman. Această demisie va fi acceptată și voi numi interimar pe domnul ministru Virgil Popescu până când se stabilește cine va prelua definitv acest portofoliu. Actele vor fi semnate când mă întorc în țară”, a declarat Klaus Iohannis, de la Bruxelles, unde participă astăzi și mâine la Summitul parteneriatului Estic, respectib la reuniunea Consiliului European.

Florin Roman și-a dat demisia din funcția de ministru al Cercetării și Digitalizării

Articolul precedentA încercat să dea bani unui polițist care are recorduri de denunțuri pentru dare de mită
Articolul următorPrimarul Cristian Popescu Piedone, despre beneficiarii Centrului Social Ferentari. „De astăzi încolo… le este puțin mai bine”