Cristian Terheș (Facebook)

Europarlamentarul Cristian Terheș a anunțat, pe contul său de socializare, că a fost sancționat cu tăierea a șapte zile de diurnă pentru refuzul de a prezenta certificatul verde (vaccinare, test negativ Covid sau trecere prin boală) la intrarea în Parlamentul European. Mai mult, acesta a precizat că va ataca sancțiunea, considerând-o „cea mai mare” acordată europarlamentarilor care nu se supun măsurilor abuzive.

„Pe data de 14 decembrie 2021 Președintele Parlamentului European, David Sassoli, m-a sancționat cu tăierea a 7 zile de diurnă pentru că nu am prezentat niciodată «Certificatul Verde» la intrarea in Parlament. Este cea mai mare sancțiune dată europarlamentarilor care nu s-au supus acestei măsuri abuzive”, a scris europarlamentarul pe contul său de Facebook.

De altfel, acesta a reamintit faptul că încă din momentul în care s-a impus prezentarea certificatului verde ca formă de acces în diverse spații, inclusiv la locul de muncă, și despre care spune că încalcă atât Tratatul UE și legislația UE, și-a propus să nu se supună acestei decizii abuzive.

„Exercitarea mandatului unui europarlamentar nu poate fi îngrădită de nici o măsură administrativă, or condiționarea intrării unui europarlamentar în clădirea Parlamentului European de deținerea unui Certificat Verde tocmai acest lucru îl face. E alegerea fiecarui europarlamentar dacă vrea să se supună unei astfel de decizii abuzive sau nu. Eu am ales să nu o fac”, a mai scris politicianul român. Mai mult, Terheș a asubliniat că va ataca această sancțiune.

„Aveți în acest moment dovada evidentă a instaurării tiraniei în UE. Sunt europeni care și-au pierdut locurile de muncă pentru că au refuzat să se supună acestei măsuri abuzive”, a mai scris Terheș, adăugând că pentru cei discriminați va face tot ce ține de persoana sa „pentru a aboli această măsură tiranică, numită Certificatul Verde, prin care se condiționează exercitarea drepturilor fundamentale în UE”, a concluzionat europarlamentarul.

Reamintim că în urmă cu mai bine de o săptămână, Terheș a condus „marșul pentru libertate”, un protest al celor care se opun vaccinării obligatorii, susținând că președinta Comisiei Europene, Ursula von der „Liar”, are în plan să facă tranziția de la democrație la tiranie.

Europarlamentarul Cristian Terheș acuză Parlamentul European de lipsă de transparență

Articolul precedentPrimarul Cristian Popescu Piedone, despre beneficiarii Centrului Social Ferentari. „De astăzi încolo… le este puțin mai bine”
Articolul următorGigel Știrbu (PNL) vrea expertiză psihiatrică la intrarea în Parlament