Sursa foto: Facebook

Într-o conferință de presă, europarlamentarul Cristian Terheș a prezentat în fața jurnaliștilor paginile contractelor între Uniunea Europeană și firmele producătoare de vaccin. Paginile din contracte sunt complet sau parțial înnegrite, fiind imposibil de citit. Alături de încă cinci europarlamentari, Cristian Terheș acuză Parlamentul European de constrângerea cetățenilor și lipsă de transparență.  

Mai mult, Terheș acuză senatorii și deputații români de incompetență și îi întreabă dacă au văzut aceste contracte și de ce votează pentru impunerea vaccinării obligatorie. El susține că certificatul verde reprezintă o încălcare a drepturilor și libertăților individului.

Cristian Terheș: „Când ați ales să-i deposedați de drepturile lor fundamentale?”

Europarlamentarul român a amintit că cei din Parlamentul European au fost aleși de oameni, dar mulți au uitat că sunt aleși „pentru oameni”. Cristian Terheș a precizat că una dintre caracteristicile liderilor Parlamentului European e lauda de sine.

„Le place să se laude pe sine, de fiecare dată când merg într-o conferință de presă, și să spună că aceasta este cea mai democratică instituție a Uniunii Europene. Le-ați spus acestor oameni în Parlament, când ați ales să-i deposedați de drepturile lor fundamentale, de ce ați făcut-o?”, a precizat Cristian Terheș.

 De asemenea, membrul PNȚCD a explicat că tratamentul medical nu poate fi impus de nimeni decât prin consimțământ liber și informat. Europarlamentarul român acuză PE că violează această libertate prin condiționarea accesului în Parlament prin certificatul verde.

Europarlamentarul român: „ Ați fost informați cum se cuvine despre ceea ce se întâmplă?”

Chiar dacă au existat numeroase dezbateri în Parlament, Terheș susține că nu au fost prezentate contractele semnate între marile companii farmaceutice și PE.

„Așadar se impune un produs medical asupra cetățenilor europeni fără ca ei să știe ce e în aceste contracte? Nu doar că ei nu știu, dar nu știm nici noi, ca europarlamentari, ce e în ele!”, a mai precizat Cristian Terheș pe pagina sa de Facebook.

El a mai precizat că contractele dintre PE și companiile producătoare de vaccin au fost prezentate târziu europarlamentarilor. Terheș a prezentat paginile contractelor, unde o mare parte din ele sunt complet sau parțial înnegrite.

„De ce nu sunt deschiși față de oameni și complet transparenți astfel încât să știm cu toții ce se întâmplă? Aici ne aflăm în acest moment, lăudând această instituție, ca cea mai democratică instituție din Uniunea Europeană, dar nici măcar noi, ca europarlamentari, ca direct aleși de către oameni pentru oameni, nu am putut vedea aceste contracte.”

Cristian Terheș a mai precizat, în încheierea discursului său, că va lupta pentru dreptatea cetățenilor europeni.

„Trăim genul acela de timpuri în prezent și este datoria noastră și chemarea noastră să luptăm pentru libertate!”, a conchis europarlamentarul român.

Șase europarlamentari protestează împotriva obligativității certificatului verde în Parlamentul European

Articolul precedentA murit Aurel Vainer, fostul preşedinte al Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România
Articolul următorOrban: „Mă voi implica cu toată forţa într-un referendum de demitere a președintelui Iohannis”
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.