Fostul președinte al Partidului Național Liberal, Ludovic Orban, a anunțat că dizolvarea Parlamentului reprezintă singura soluție de ieșire din criza politică. Totodată, Orban a amenințat că va susține un viitor referendum de demitere a președintelui Iohannis, dacă nu va proceda în acest fel. Mai mult, fostul lider PNL a anunțat că se „va implica cu toată forța” pentru referendumul de demitere al președintelui României.

Totodată, Ludovic Orban e de părere că Guvernul Ciucă nu va trece în Parlament. Altfel spus, se creează condițiile pentru declanșarea anticipatelor. El a amintit că președinții celor două Camere ale Parlamentului pot depune o astfel de sesizare la Curtea Constituțională.

„Dar eu vreau să vă spun că inclusiv USR PLUS priveşte cu interes ideea de anticipate”, adaugă Orban, relatează g4media.

Ludovic Orban: „Iohannis a ajuns într-o spirală a nebuniei”

Fostul lider PNL a amintit că e de acord cu suspendarea președintelui deoarece a ajuns „să se rupă de realitate și de interesele românilor”. „Mă voi implica cu toată forţa într-un referendum de demitere”, a mai afirmat Ludovic Orban.

Conform Constituției, Klaus Iohannis poate să dizolve Parlamentul. Evident, după consultarea președintelui cu șefii celor două Camere și a liderilor grupurilor parlamentare. Acest lucru se poate întâmpla dacă Parlamentul nu va acorda votul de încredere pentru formarea Guvernului în termen de 60 de zile de la prima solicitare. Și numai după respingerea a cel puţin două solicitări de învestitură. Ludovic Orban și-a anunțat demisia din grupul parlamentar PNL. El a precizat că nu vrea să fie părtaș la modul în care se face în partidul pe care îl conduce. Mai mult, el l-a atacat în repetate rânduri pe președinte pentru că, datorită lui, PNL se autodistruge.

Am construit o coaliție care, de bine, de rău asigura o stabilitate. La ora actuală nu avem nimic. Țara plutește în derivă. Cel care trebuie să stea la cârmă probabil pescuiește sau a fugit la schi”, a mai spus Ludovic Orban la vremea respectivă.

Miercuri, 3 noiembrie, Guvernul Ciucă se va prezenta în Parlament pentru votul de încredere. PSD și USR au anunțat că nu vor susține un guvern minoritar format din PNL și UDMR.

Orban și-a dat demisia din grupul parlamentar PNL

Articolul precedentEuroparlamentarul Cristian Terheș acuză Parlamentul European de lipsă de transparență
Articolul următorVlad Voiculescu: „Florin Cîțu a lăsat zeci de mii de oameni să moară. Suntem cimitirul Europei”
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.