Gigel Știrbu (PNL) vrea expertiză psihiatrică la intrarea în Parlament

„Cred că a provocat acest scandal, pentru că se hrăneşte din astfel de episoade”, afirmă deputatul liberal în privința scandalului în care este implicată senatoarea Diana Șoșoacă, dar și soțul acesteia

Deputatul liberal Gigel Știrbu a afirmat, la Profit TV, că se gândește tot mai serios la votarea inițiativei legislative privind validarea parlamentarilor doar după avizarea psihiatrică a acestora, relatează G4Media. Afirmația lui Știrbu vine în contextul scandalului în care este implicată vocala senatoare Diana Șoșoacă, care a intrat într-un conflict cu o echipă de jurnaliști italieni.

„Eu cred că a provocat acest scandal, pentru că se hrăneşte din astfel de episoade. Am avut o discuţie cu mai mulţi colegi ai mei, mă gândesc foarte serios să votez o iniţiativă legislativă care se află în Camera Deputaţilor, care prevede că nu poate fi validat un parlamentar până nu are un aviz de la un medic psihiatric. Ştiu că ar fi o chestiune subiectivă, dar nu e prima dată când se comportă de asemenea manieră”, a spus Gigel Ştirbu.

De altfel, Poliția Română a ieșit, miercuri, într-o conferință de presă, în care a prezentat firul evenimentelor în care a fost implicată senatoarea. Scandalul dintre aceasta, care inițial a fost de acord cu respectivul interviu, și jurnalista de la Rai 1, Lucia Goracci, a început după ce senatoarea s-a răzgândit în ceea ce privește interviul convenit.

„Apelanta a precizat că formulează plângere penală împotriva jurnalistei din Italia pentru săvârșirea mai multor infracțiuni și că e posibil ca jurnaliștii să-i fi sustras documente ce se aflau în birou și a menționat de asemenea faptul că asupra jurnaliștilor se află droguri”, a precizat purtătorul de cuvânt al Poliției Române, Georgian Drăgan, citat de Digi 24.

Mai mult, acesta a menționat faptul că în conformitate cu procedurile legale în vigoare „polițiștii aveau obligația și au efectuat un control corporal sumar, precum și al bagajelor, control în urma căruia nu au fost identificate bunurile sesizate ca fiind sustrase, și nici substanțe interzise, așadar acuzațiile erau nefondate”, a mai spus Drăgan.

De asemenea, Drăgan a făcut precizarea că împotriva jurnaliștilor italieni nu au fost dispusă nicio măsură preventivă. Ei au fost informați cu privire la posibilitatea depunerii unei plângeri și lămurirea tuturor aspectelor sesizate.

Reamintim că în urmă cu ceva vreme, Diana Șoșoacă a afirmat că persoanele aflate în funcții publice ar trebui testate anti-drog. Această „solicitare” a parlamentarului neafiliat a venit în urma scandalului în care a fost implicat premierul, de la acea vreme, Florin Cîțu, pe care de altfel, îl suspectează că ar consuma și altceva decât alcool.

Ciucă, despre cazul Șoșoacă. „Trebuie clarificat în regim de urgență de instituțiile abilitate ale statului”

Articolul precedentCristian Terheș, sancționat de Parlamentul European din cauza certificatului verde
Articolul următorIncendiu de proporții în Constanța