Ciucă, despre cazul Șoșoacă. „Trebuie clarificat în regim de urgență de instituțiile abilitate ale statului”

Senatoarea anti-vaccinistă acuză o înscenare făcută de „un grup infracțional organizat”

Premierul Ciucă intervine în scandalul creat de senatoarea Diana Șoșoacă ce a adus-o pe aceasta, din nou, în atenția presei internaționale, după ce a sechestrat echipa de jurnaliști ai Rai 1. Mai mult, reprezentanții Guvernului transmit că acest caz trebuie clarificat „în regim de urgență” de autoritățile române.

„Guvernul României condamnă cu fermitate orice acțiune de intimidare a jurnaliștilor sau de obstrucționare a dreptului la liberă informare a cetățenilor.

Libertatea de exprimare, dreptul la opinie și accesul la informații sunt garanții ale unei democraţii consolidate și ale funcționării statului de drept. Premierul Nicolae-Ionel Ciucă consideră inacceptabil acest incident și respinge categoric manifestarea diferențelor de opinii prin violență. Prim-ministrul României este preocupat de acest caz, care trebuie clarificat în regim de urgență de instituțiile abilitate ale statului”, au transmis marți oficialii Guvernului, citează HotNews.

Reamintim că jurnalista italiană Lucia Goracci a fost sechestrată, în România, alături de o echipă Rai 1, după interviul cu senatoarea independentă Diana Șoșoacă.

Scandalul a pornit după ce senatoarea Diana Şoşoacă a sunat la 112, vineri, în timpul unui interviu pe care îl acorda unei echipe străine de televiziune, în urma unui conflict apărut pe fondul întrebărilor adresate de jurnaliști. Poliția Capitalei a anunțat luni, fără a indica vreun nume, că în acest caz au fost deschise două dosare penale, dintre care unul pentru ultraj. Vizat de acest dosar este Silvestru Șoșoacă, soțul senatoarei, acuzat că ar fi agresat un polițist care a mers vineri la cabinetul lui Șoșoacă. Silvetru Șoșoacă a fost pus sub control judiciar pentru următoarele 60 de zile.

„Se pare că din sursele pe care le am eu, este un ordin dat de Raed Arafat”, spunea senatoarea, din fața Parchetului unde era audiat soțul acestea. Mai mult, Diana Șoșoacă acuză o înscenare făcută de „un grup infracțional organizat”, format din televiziunea de stat italiană, Poliția și Procuratura română.

„De când mi s-a aprobat partidul, toate serviciile sunt călare pe mine. Oare de ce? Pentru că partidul lui Șoșoacă nu trebuie să ia amploare, pentru că fiecare jueț are deja formată o filială. Ca să înțelegeți unde duce totul. Și dacă eu nu voi mai exista, partidul meu va exista. Și sunt oameni care vin din urmă pentru că le-am spus tuturor. «Nu urmați un om, urmați o cauză, dacă vreți să avem șansă». Nu pot să ne omoare pe toți pentru căvorba lui Mihai Făgădaru: «Noi suntem semințe și am plantat semințe»”, a mai spus Diana Șoșoacă într-unul dintre live-urile de luni.

Diana Șoșoacă anunță „cea mai mare nesupunere civică”

Articolul precedentRareș Bogdan: ”Motivul excluderii lui Cristi Danileț din magistratură este o rușine”
Articolul următorPSD își va respecta promisiunile anunțate în programul de guvernare