Diana Șoșoacă anunță „cea mai mare nesupunere civică”

Scoate românii în stradă dacă se va vota certificatul obligatoriu la locul de muncă, dar mai ales vaccinarea obligatorie

Senatorul independent Diana Soșoacă a vorbit în plenul Parlamentului despre dictatura sanitară impusă în România, prin prezentarea obligatorie a certificatului verde, documentul care atestă vaccinarea, testul negativ Covid sau trecerea prin boală, dublată, în opinia sa, de dictatura militară pe care o vede ca urmare a faptului că Guvernul României va fi condus de generalul, în rezervă, Nicolae Ciucă. Mai mult, aceasta a amenințat că dacă guvernul, pe care nu îl va vota, va impune obligativitatea certificatului verde la locul de muncă sau a vaccinării, este dispusă să organizeze cel mai mare protest pe care l-a avut România, catalogându-l „cea mai mare nesupunere civică”.

Pentru a-și exemplifica discursul, aceasta nu a mai recurs la trimiterile deja cunoscute către Eminescu, ci a mers mai departe, la Euclid, Bezout sau Kafka.

„Suntem în geometria neeuclidiană, două paralele se întâlnesc la un punct infinit. Dacă vă spun și de Teorema lui Bezout, v-am băgat în ceață total. Pentru că suntem în geometria hiperbolică în care literatura lui Kafka poate fi transpusă în planul realității”, și-a început Diana Șoșoacă discursul. „Domnule general Ciucă, într-o cu totul altă situaţie sanitară poate ar fi fost bine un pic de dictatură militară, aici prin Parlament. Dar în condiţiile unei dictaturi sanitare, să avem şi dictatură militară, nu mai gândesc decât la proiectul domnului Raed Arafat, cu armata lui de cei 90.000 de afgani şi tot felul  de imigranţi, care va intra peste noi în case şi ne vaccina obligatoriu”, a declarat, joi, Diana Şoşoacă, în plenul Parlamentului. 

Șoșoacă ne scoate în stradă

Totodată, aceasta a remarcat faptul că în structura Guvernului Ciucă există un singur ministru „de sex feminin”, în persoana Gabrielei Firea, propunerea pentru portofoliul Familiei, Tineretului și Egalității de Sanșe, întrebându-se retoric dacă nu există și alte doamne capabile să ocupe o funcție în acest guvern, ori poate este vorba despre armată și dictarură militară, mai mult, sanitaro-militară.

„Nu știu cum e armata, că e cu ordin, cu ascultare și cu supunere, dar vă spun în calitate de jurist că există principiul lui Thoreau – dreptul la nesupunere civică”, a mai spus Șoșoacă.

De altfel, aceasta a anunțat „pericolul” celui mai mare protest, unul de nesupunere civică. „În momentul în care veți avea pașaportul verde sau poate instituți pașaportul kaki aprobat în Parlament și veți impune vaccinarea obligatorie, vă spun, eu voi scoate cât de mulți români pot în stradă şi cred că şi George Simion la fel şi aveţi cuvântul meu că veţi avea parte de cea mai mare nesupunere civică prin care poporul român îşi va redobândi libertatea, că tot vine 1 Decembrie”, a răbufnit Diana Șoșoacă.

George Simion, limbaj suburban în plenul Parlamentului

Articolul precedentGeorge Simion, limbaj suburban în plenul Parlamentului
Articolul următorNoul Guvern de Coaliție condus de Nicolae Ciucă a fost învestit de Parlament