Sursa foto: Ziua Constanta

Un incendiu puternic a izbucnit în noaptea de miercuri spre joi, 15 spre 16 decembrie, în parcarea subterană a unui bloc din Constanța. Focul a pornit de la două vehicule, ulterior extinzându-se spre apartamente, relatează stiripesurse.ro.

Zeci de pompieri din Constanța, Ialomița și Călărași au fost mobilizați la fața locului pentru stingerea incendiului. A fost activat Planul Roşu de Intervenţie având în vedere numărul mare al persoanelor implicate.

Sute de persoane au fost evacuate

Pompierii au evacuat 250 de oameni, dintre care 100 au fost coborâte cu autoscările de pe acoperiș sau de la etajele superioare. De asemenea, opt persoane, între care și copii, au fost transportate de urgență la spital cu arsuri sau intoxicație de fum.

La fața locului s-au deplasat 9 echipaje SAJ, 2 ATPVM, 11 echipaje SMURD și 11 autospeciale ASAS.

În urma incendiului, 37 de mașini din parcarea subterană a blocului au fost avariate. Oamenii au ieșit din locuințele lor speriați, iar cei aflați la fața locului susțin că se auzeau bubuituri la subsol, din parcarea blocului.

Pompierii continuă cercetările pentru a afla de la ce a pornit focul.

Reamintim că incendiul a izbucnit în noaptea de miercuri spre joi, 15 spre 16 decembrie, în jurul orei 1, la un bloc situat pe strada Prelungirea Nicolae Grindeanu din zona Km 4-5. Sute de persoane au fost evacuate, iar la fața locului au intervenit pompieri din Constanța, Ialomița și Călărași.

În urmă cu două săptămâni, tot în Constanța, un incendiu puternic a lăsat fără locuințe 12 familii. Conform pompierilor, focul a izbucnit la una dintre case, iar flăcările s-au extins cu repeziciune din cauza vântului puternic.

Locatarii s-au autoevacuat, dar au fost situații în care a fost necesară intervenția pompierilor. Un bărbat a ajuns la Spitalul Județean din Constanța inconștient.

Mai mult, o persoană și-a riscat viața pentru a-și salva cățelul rămas captiv în casa cuprinsă de flăcări.

Pompierii au fost nevoiți să facă zeci de drumuri pentru a alimente autospecialele deoarece în zonă nu exista nicio sursă de apă. Șase mașini de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Constanța au intervenit în acea perioadă pentru a lichida incendiul.

Incendiu la sediul unei primării din Argeș

Articolul precedentGigel Știrbu (PNL) vrea expertiză psihiatrică la intrarea în Parlament
Articolul următorKelemen Hunor, după majorarea alocațiilor și a punctului de pensie: „A trebuit să acționăm în măsura posibilităților”
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.