În noaptea de duminică spre luni, în jurul orei 03.00, mai multe autospeciale de stingere au intervenit la stingerea focului izbucnit la sediul Primăriei Beleți-Negrești din Argeș. Din primele verificări, focul ar fi fost pus intenționat, precizează reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Argeș.

Mai mult, la sosirea pompierilor, două anexe și sediul primăriei ardeau. De asemenea, focul s-a extins și la o magazie de lemne și acoperișul acesteia. Din fericire nu au fost victime, iar în interiorul Primăriei au ars și documente. La fața locului, intervenția a fost coordonată de către inspectorul-șef ISU Argeș.

Focul ar fi fost pus intenționat

Pompierii au reușit să împiedice ca flăcările să se extindă și la celelalte încăperi și vecinități. Alimentarea cu apă s-a făcut în navetă de la un hidrant care se află la câțiva kilometri distanță.

La fața locului au intervenit șase autospeciale de stingere, o autospecială de intervenție și salvare de la înălțime. De asemenea, a fost mobilizată o ambulanță SMURD de prim ajutor și trei autospeciale de primă intervenţie şi comandă.

„Cauza probabilă de izbucnire a incendiului este folosirea intenţionată a sursei de aprindere”, au mai precizat reprezentanții ISU Argeş. Poliția a deschis dosar penal pentru distrugere în cazul incendiului ce a afectat sediul Primăriei Beleți-Negrești.

„Poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere şi efectuează cercetări, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Topoloveni, în vederea identificării autorului/autorilor şi luarea măsurilor legale care se impun”, se precizează în comunicatul transmis de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Argeş.

Specialiștii au precizat că o dată cu venirea iernii, numărul incendiilor crește în țara noastră din cauza surselor de căldură. Pentru ca astfel de nenorociri să fie evitate, coșurile de fum trebuie curățate în fiecare an, la finalul sezonului rece.

Totodată, o mulțime de incendii au loc și din cauza că sobele sau centralele nu sunt construite corespunzător.

De asemenea, conform unui studiu din 2019, în România mor anual în urma incendiilor peste 200 de persoane și alte 600 sunt spitalizate din această cauză. Potrivit statisticilor, oamenii petrec în clădiri 90% din timp, iar aici au loc 90% dintre incendii.

Explozie urmată de incendiu la o pensiune din Cluj

Articolul precedentVîlceanu, despre PNRR: „Nu avem acum în plan să renegociem nimic, ci suntem hotărâţi să implementăm cât mai repede”
Articolul următorNăsui (USR): „Reparația țevilor din București se va termina în 89 de ani”
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.