Sursa foto: Guvernul României
Sursa foto: Guvernul României

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, deputatul USR de București, Claudiu Năsui, susține că reparațiile sistemului de încălzire centralizată de stat din București s-ar termina în 2110, adică în 89 de ani, 8 luni și 16 zile. Mai mult, el a mai menționat că 81 % din rețeaua primară are nevoie de reabilitate.

„Nu este o exagerare. (…) 81% din reţeaua primară are nevoie de reabilitare, 771 km din 954 km de reţea. Pe lângă asta mai e şi „reţeaua secundară” de circa 3.000 de km din care circa 2.000 de km sunt de reparat. Dar să ne concentrăm doar pe reţeaua primară şi să o ignorăm pe cea secundară”, a scris Năsui.

Claudiu Năsui: „Sistemul de termoficare din Bucureşti nu va merge niciodată bine”

Totodată, deputatul e sigur că nimeni nu va reuși să rezolve această problemă gravă, iar sistemul de termoficare a Capitalei nu va merge niciodată bine. El îi acuză pe politicieni că nu fac nimic, iar „problema însuși e sistemul, care nu poate funcționa.”

„Am termina de reabilitat doar reţeaua principală din sistemul de încălzire centralizat de stat abia în 89 de ani, 8 luni şi 16 de zile. Devine evident că, în realitate, sistemul de termoficare din Bucureşti nu va merge niciodată bine. În practică, inclusiv conductele noi se vor degrada şi vor trebui, la rândul lor înlocuite”, a mai precizat Năsui.

Cu toate acestea, Claudiu Năsui susține că există mai multe alternative pentru a scăpa de acest „monopol dinsfuncțional.”

„Să lăsăm primarii de sector sau antreprenori doritori să construiască centrale cvartal. În sectorul 1 au început deja soluţii prin panouri fotovoltaice şi pompe de aer. Să lăsăm oamenii să-şi pună centrale individuale pe gaz sau pe electricitate”, a mai scris pe rețeaua de socializare.

Mai mult, deputatul e de părere că bucureștenii sunt ținuți în frig, fiind „prizonierii unui monopol care le risipește banii.”

„Nu are nici o șansă de reabilitare în timpul vieților noastre. Cel mai important lucru pe care îl poate face statul pentru români este să le dea dreptul să aleagă”, a concluzionat Claudiu Năsui.

Claudiu Năsui: „Cîțu și-a urmărit interesele cu sânge rece și cinism”

Articolul precedentIncendiu la sediul unei primării din Argeș
Articolul următorSindicaliştii din Poliţie încep protestele în faţa prefecturilor
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.