Foto: G4 Media
Foto: G4 Media

Fostul ministru al Economiei Claudiu Năsui face câteva remarci interesante cu privire la acțiunile „echipei câștigătoare” a lui Florin Cîțu, susținând că acestea sunt „perfect logice”, dar că scopul pentru care sunt făcute diferă de percepția pe care o are omul de rând și nu numai.

„Conducerea PNL nu e nici proastă, nici irațională. Acțiunile PNL sunt perfect logice, doar că urmăresc alt scop decât cel pe care îl presupunem noi. Aparent acțiunile echipei domnului Cîțu sunt dezastruoase. Iată că au pierdut influență, funcții cheie și ministere. Doar că aceste lucruri nu sunt decât o piesă din poveste”, scrie Claudiu Năsui pe contul său de Facebook.

De asemenea, fostul ministru în vremea Cabinetului Cîțu susține că mișcare pe care au ales-o să o facă liberalii este una „pe termen lung”, explicând diferențele între alința cu USR și cea cu PSD.

„În alianță cu USR, PNL era mai puternic, dar avea o marjă de manevră mai mică. Pe când în alianța cu PSD, PNL este slab, dar are o marjă de manevră mai mare. Cu USR, vechile metehne de partid, sinecurile și grupurile care au parazitat banii publici atâția ani, nu mai funcționau sau măcar nu mai funcționau ușor. Pur și simplu nu se primeau avize, semnături de care aveau nevoie, sau începeau scandaluri”, a mai scris Năsui, adăugând că degeaba au portofoliile cu care să facă reforme, dacă în fapt trebuie „să livreze pentru baronii locali care i-au susținut”.

Mai mult, Năsui crede că situația de a fi „a treia roată la căruță” este mai bună pentru liberali, câtă vreme aceasta „merge la destinația pe care și-o doresc”, decât „să fie vioara întâi și să nu ajungă unde vor”.

Totodată, Năsui susține că acțiunile liberalilor nu trebuie judecate după propriile percepții privind scopurile acestora, ci după ceea ce sunt efectiv scopurile lor.

„Dacă facem asta vedem că echipa domnului Cîțu nu a fost nici proastă, nici irațională. Dimpotrivă, și-a urmărit interesele cu sânge rece și cinism (mai ales față de cei care i-au votat). Dacă înțelegem asta, deodată înțelegem mult mai bine tot ce s-a întâmplat în ultimele luni și tot ce se va întâmpla în următorii ani”, a concluzionat Claudiu Năsui.

Numele premierului ce deschide „rotativa” PNL-PSD se va stabili astăzi

Articolul precedentPersoane reținute după atacarea, cu furci, a comisarilor de mediu
Articolul următorAgresivitatea din trafic, taxată de Codul Rutier