Sursa foto: Adevarul

Astăzi, 13 decembrie, sindicaliștii din Poliție încep protestele în fața prefecturilor, urmând ca din 16 decembrie să protesteze la Ministerul Afacerilor Interne. De asemenea, pe 17 decembrie, sindicaliștii vor fi prezenți în fața sediilor partidelor din actuala coaliție de guvernare. Ei solicită aplicarea Legii salarizării personalului plătit din fonduri publice.

Cei de la Europol au lăudat prima formă de protest a polițiștilor, în care au aplicat doar avertismente scrise pentru faptele contravenționale constatate.  

„Această primă formă de protest a generat primele reacţii din partea ministrului finanţelor, care a recunoscut că obiectul protestului este legitim şi că trebuie aplicată legea salarizării”, au anunțat sindicaliștii de la Europol.

Proteste în fața prefecturilor

Sindicaliștii îi acuză pe guvernanți că nu au luat măsuri în privința salarizării pentru anul 2022. Mai mult, ei au spus că nu mai pot avea încredere în politicienii din fruntea țării.

„Suntem ferm convinşi că dacă vom urma toate etapele calendarului de proteste anunţat ne vom face auziţi şi vom putea obţine ce ni se cuvine prin lege”, susțin poliţiştii.

De asemenea, din 1 ianuarie 2022, sindicaliștii vor refuza efectuarea muncii suplimentare ce nu este trecută în fișa postului în cazul în care nu va fi aplicată Legea 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice.

„Este clar că ne vom putea apăra drepturile doar prin participarea în număr cât mai mare la formele de protest. (…) De aceea vă cerem să ne sprijiniţi ca să putem să ne obţinem drepturile”, susțin reprezentanţii sindicatului.

Cosmin Andreica, președintele Sindicatului Europol, a spus că polițiștii sunt folosiți pe „post de mercenari ai interdicțiilor aplicate în numele covidului. Mai  mult, el a mai precizat că cei din Poliție nu mai sunt „fraierii sistemului bugetar.”

„Nu mai acceptăm să îndeplinim sarcini pe care nu le avem în fişa postului. Nu mai suntem dispuşi să rămânem fraierii sistemului bugetar, în timp ce pentru alte categorii bugetare, Legea salarizării deja se aplică în integralitate”, a spus recent președintele Sindicatului Europol.

Reamintim că la proteste se alătură și Sindicatul Național al Polițiștilor din Penitenciare.  

Sindicatul Europol caută „un polițist responsabil” care să îl sancționeze pe președintele României

Articolul precedentNăsui (USR): „Reparația țevilor din București se va termina în 89 de ani”
Articolul următorInundațiile au afectat 11 județe ale țării
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.