Sursa foto: Ziarul Bursa

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) a anunțat că în ultimele 24 de ore peste 33 de localități din 11 județe din țară au fost afectate din cauza inundațiilor.  

De asemenea, pompierii au intervenit în evacuarea apei din 17 case, 12 subsoluri și 13 curți. În județele Prahova, Vrancea și Vâlcea s-au înregistrat situații deosebite, din cauza precipitațiilor din ultimele zile.

11 județe au înregistrat inundații în prag de iarnă

Altfel spus, în Prahova, localitatea Sinaia, a avut loc o surpare de teren ca urmare a eroziunii malului pârâului Vânturiș. Trei case au fost în pericol, motiv pentru care mai multe persoane s-au autoevacuat.

Mai mult, în localitatea Cheia, pompierii au intervenit pentru salvarea unei persoane ce a rămas blocată în propria mașină după ce a fost susprins de viitură. Din fericire, el nu a avut nevoie de îngrijiri medicale.

În județul Vrancea, un podeț a fost distrus complet după ce o viitură s-a produs ca urmare a scurgerilor de pe versanți. Podul era singurul drum de acces în zonă în localitatea Jitia unde trăiesc aproximativ 200 de persoane. La fața locului intervin echipaje din cadrul SDN pentru remedierea situației.

Drumuri distruse din cauza viiturilor

În Vâlcea, locuitorii din Românești, cătun Mărinești, au rămas fără un un podeț de pe drumul de acces în zona localității. Acolo locuiesc aproximativ 50 de persoane. Cu toate acestea, accesul în localitate se poate face pe o rută alternativă sau pietonal.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) a mai anunțat că traficul rutier a fost blocat temporar din cauza pietrelor căzute de pe versanți pe DN10, în Buzău.

„Important de menționat este că în urma manifestării codurilor de vreme rea, nu au fost înregistrate pierderi de vieți omenești. La această oră nu mai sunt intervenții în desfășurare pentru înlăturarea efectelor produse de fenomenele hidrometeorologice”, au transmis reprezentanții IGSU.

Reamintim că multe state din Europa au avut de suferit din cauza inundanțiilor din luna decembrie. În sud-vestul Franței, în unele locuri a căzut și 140 de litri de apă pe metru pătrat, în doar câteva ore.

Furtunile și ploile au lăsat peste 5000 de gospodării din Prahova fără energie electrică

Articolul precedentSindicaliştii din Poliţie încep protestele în faţa prefecturilor
Articolul următor(Video) George Simion i-a calomniat pe membrii USR Galați: „Sunt poponari”
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.