Sursa: Captura video

Viceprim-ministrul UDMR Kelemen Hunor a ținut să anunțe personal, pe pagina sa de Facebook, vestea bună a creșterii alocațiilor și a punctului de pensie, precum și alte majorări, pozitive.

Liderul UDMR subliniază că acesta este un prim pas, pe principiul „atât s-a putut”, însă promite că „lupta” va continua, dat fiind că partidul pe care îl conduce are linii clare de direcție pentru „noi măsuri”.

Miercuri, pe ordinea de zi a ședinței de Guvern au fost proiectele de Ordonanță de Urgență privind majorarea punctului de pensie, a creșterii pensiei sociale, precum și al creșterii alocației de stat pentru copii.

Astfel, potrivit prevederilor, la 1 ianuarie punctul de pensie va ajunge la 1.586 lei de la 1.442 lei, iar pensia socială va crește de la 800 de lei la 1.000 de lei. În același timp, alocațiile vor crește la 243 de lei (pentru copiii cu vârsta între 2 și 18 ani) și 600 – pentru copiii cu vârsta mai mică de 2 ani. În urma ședinței, nu au fost surprize, după cum scrie Kelemen Hunor.

Am decis în ședința de Guvern de astăzi să creștem de la 1 ianuarie cuantumul alocației la 600 de lei pentru copiii mai mici de 2 ani și la 243 de lei pentru copiii cu vârsta de peste 2 ani. De asemenea, am mărit valoarea punctului de pensie la 1.586 de lei, dar și indemnizația socială pentru pensionari de la 800 la 1.000 de lei. Persoanele cu dizabilități vor primi și o a treisprezecea indemnizație, unică.

Desigur, a trebuit să acționăm în măsura posibilităților, iar de data aceasta atât ne-a permis bugetul. Totuși, această decizie este importantă și ar trebui urmată de noi măsuri, precum implementarea inițiativei de sprijin familial propusă de UDMR, care va însemna un nou tip de ajutor pentru copii, tineri și vârstnici.

Un stat care funcționează bine este solidar cu cetățenii, îi respectă și îi prețuiește pe aceștia. Îi apreciază pe bătrâni, pe pensionarii care au construit această țară prin multă muncă. Îi prețuiește pe tineri, încercând să le ofere șanse egale, deoarece ei reprezintă șansa pentru o societate mai bună și mai dreaptă în care vor trăi. Și, de asemenea, prețuiește familiile, fundamentul societății și comunității noastre, unde există cooperare, sprijin reciproc și responsabilitate între generații”, subliniază liderul UDMR.

Articolul precedentIncendiu de proporții în Constanța
Articolul următorTheodor Stolojan și coaliția PSD-PNL: „Aproape în disperare de cauză s-a ajuns la această situație”