Sursa foto: G4media

Florin Roman și-a anunțat demisia din funcția de ministru al Cercetării și Digitalizării pe Facebook. În postarea sa, demnitarul a precizat că nu vrea ca „acest scandal” să afecteze activitatea Guvernului României.

„Când albul devine negru, când orice vorba îți este răstălmăcită, când îți asumi erori materiale, dar se ajunge la linșaj din prima zi de mandat, este prea mult. Nu vreau ca acest scandal sa afecteze activitatea Executivului”, a scris liberalul.

Florin Roman: „Plec din funcția de ministru cu fruntea sus”

Mai mult, Roman îl acuză pe liderul USR, Dacian Cioloș, că a „coordonat” atacul asupra sa.

„Cu cel care a coordonat tema și atacul, dl Dacian Cioloș ne vedem in instanță. Mi-a lipit eticheta de plagiator fără ca o instanță sau comisie sa dea un verdict”, e de părere Florin Roman.

De asemenea, liberalul a transmis un mesaj celor care au încercat să îl acuze de fapte penale, dar nu au reușit.

„Celor care au pus ochii pe cele 2 miliarde de euro pentru “conectarea” in regim de monopol la digitalizare, va spun un singur lucru: Ați învins! Nu ați reușit sa ma acuzați de fapte penale, dar ați dus la demisia unui ministru pe neglijente din CV. Plec din funcția de ministru cu fruntea sus! Așa sa îmi ajute Dumnezeu!”, a concluzionat Florin Roman.

Reamintim că demisia din funcția de ministru al Cercetării și Digitalizării vine după ce jurnaliștii de la Libertatea au demonstrat că liberalul și-a trecut în CV o diplomă inexistentă: licența în economie la Universitatea „Babeș-Bolyai” Cluj.

Rectorul UBB, Daniel David, a declarat că Florin Roman a urmat un colegiu din Alba Iulia și a dat examen de absolvire la UBB, care nu este echivalent cu diploma de licență. Mai mult, rectorul i-a cerut lui Roman să clarifice situația.

 „Noi i-am și transmis într-un fel domnului ministru că trebuie să corecteze în CV, iar discrepanțele care au fost să le explice”, a mai precizat Daniel David, relatează Digi24.

Precizările au venit după ce Libertatea a dezvăluit că Florin Roman și-a trecut în CV cursurile unei universități pe care nu a urmat-o.

Dacian Cioloș: „Îi cer premierului Ciucă să îl demită de îndată pe ministrul Florin Roman”

Articolul precedentRomânia are primul caz de transmitere comunitară cu Omicron
Articolul următorBudăi caută soluții pentru sprijinirea, în continuare, a pensionarilor. Dar nu acum, ci mai aproape de 1 aprilie
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.