Dacian Cioloș (captură video)

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Dacian Cioloș îi cere premierului României să îl demită pe Florin Roman din funcția de ministru al Cercetării, Inovării și Digitalizării. Liderul USR e de părere că liberalul este „un impostor mărunt” și nu are ce căuta în guvern.

„Îi cer domnului prim-ministru Ciucă să îl demită de îndată pe ministrul Florin Roman, care se dovedeşte a fi un impostor mărunt, cu tot CV-ul falsificat”, a scris Dacian Cioloș.

Florin Roman este acuzat că și-ar fi plagiat lucrarea de disertație

Mai mult, liderul USR laudă munca jurnaliștilor de la Libertatea pentru că au descoperit alte nereguli în CV-ul demnitarului.

„Felicitări ziariştilor de la Libertatea, care au descoperit că domnul Roman nu are nici licenţa trecută în CV la Universitatea „Babeş-Bolyai”, după ce au descoperit că nici vreo carte nu a scris şi a şi plagiat ordinar lucrarea de master”, a scris Dacian Cioloş, miercuri pe Facebook.

Totodată, fostul premier e de părere că Florin Roman compromite funcția de ministru al Cercetării și îi cere lui Nicolae Ciucă să îl demită.

 „Domnule Ciucă, cu fiecare secundă cu care îl menţineţi în post, Florin Roman compromite iremediabil funcţia de ministru al Cercetării. Compromite ideea de meritocraţie şi competenţă pentru orice tânăr care şi-a făcut studiile cu trudă, pentru orice cetăţean normal din această ţară care nu a fentat şcoala. Daţi-l afară!”, a concluzionat Cioloş.

 Reamintim că Nicolae Ciucă așteaptă o clarificare de la ministrul Florin Roman privind acuzațiile de plagiat. Conform unor surse guvernamentale, în situația în care se confirmă plagiatul, gestul demisiei ar fi unul „onorabil”.

În urmă cu două zile, Ionuț Moșteanu, purtătorul de cuvânt al USR, l-a invitat pe Florin Roman în Parlament, la Ora Guvernului, pentru a da explicații.

 „Să explice cum poate fi condusă digitalizarea şi cercetarea României de către un ministru cu probleme de etică şi integritate academică”, a afirmat Moşteanu.

Florin Roman este bănuit că și-ar fi plagiat lucrarea de disertație susținută la Facultatea de Psihologie a Universității Titu Maiorescu, în 2012.

Nicolae Ciucă l-ar fi chemat pe Florin Roman la raport, în legătură cu acuzația de plagiat

Articolul precedentStelian Ion, despre scandalul în cazul Şoşoacă: „Putem vorbi despre lipsire de libertate în mod ilegal”
Articolul următorRomânia are primul caz de transmitere comunitară cu Omicron
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.