Sursa: Facebook

Discuțiile pe marginea bănuielii că cel mai nou ministru al Cercetării, Inovării şi Digitalizării ar fi un mic plagiator sunt departe de a se fi încheiat, în ciuda încercărilor lui Florin Roman de a „stinge” subiectul.

Potrivit Digi 24, premierul Nicolae Ciucă ar fi anunțat într-un cerc restrâns că așteaptă explicații din partea lui Roman privind acuzațiile de plagiat și, în funcție de cât de credibile vor fi acestea, va lua o decizie.

Sursa citată scrie că Ciucă consideră că, în situația în care se confirmă plagiatul, gestul demisiei ar fi unul „onorabil”. E greu de spus cât de onorabil, dat fiind că Roman nu a recunoscut că ar putea fi în stare de plagiat. Ba mai mult, Roman a punctat în urmă cu câteva zile că pentru el subiectul este închis, arătând că „am lucruri mult mai importante de făcut decât să răspund la acuzaţii nefondate”.

Ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării este bănuit că și-ar fi plagiat lucrarea de disertație susținută la Facultatea de Psihologie a Universității Titu Maiorescu, în 2012, însă acesta a ținut să asigure că nu e vorba despre așa ceva. Florin Roman a explicat că putea fi acuzat de plagiat doar dacă își asuma o lucrarea științifică publicată de altcineva. Or el în urmă cu 10 ani a inclus o parte din suportul de curs, pus la dispoziția elevilor, și a explicat că „la finalul dizertaţiei, am inclus bibliografia folosită”.

De altfel, de când a devenit ministru, Roman a stârnit cam multe discuții vizavi de probitatea sa profesională. La începutul lunii, s-a descoperit că, deși Florin Roman, și-a trecut în CV lucrarea „Teoria sistemelor informaționale”, aceasta nu a putut fi găsită nici la Biblioteca Națională și nici la editură.

Roman a avut și atunci o explicație, anume că „discutăm de lucrări publicate, nu de cărți publicate. Am făcut precizarea, că s-a făcut o confuzie între o carte apărută în 2009 și o revistă din 2006. Ăsta e adevărul!”.

Articolul precedentBoloș, noul consilier onorific al premierului Ciucă: „Urmează o periodă importantă”
Articolul următorUngaria obligă hipermarketurile străine să doneze nevoiașilor alimentele care expiră în 48 de ore