Marcel Boloș (sursa: Facebook)

Premierul Nicolae Ciucă are de ieri un nou consilier, în persoana fostului ministru Ioan Marcel Boloș.

Decizia privind acordarea calității de consilier – onorific – a fost publicată în Monitorul Oficial și, potrivit documentului, Boloș va da sfaturi în domeniul finanțelor, bugetului și al fondurilor europene.

Din ce se arată în decizia semnată de Ciucă, „activitatea domnului Marcel-Ioan Boloș este neremunerată”, însă chiar și în aceste condiții fostul ministru promite că va face treabă, mai ales în prespectiva infuziei de fonduri europene alocate României prin Mecanismul de redresare și reziliență.

În vârstă de 53 de ani, Boloș este economist și a deținut funcția de ministru al Fondurilor Europene începând cu 4 noiembrie 2019 până la 23 decembrie 2020. Ulterior, nu și-a mai găsit loc în guvern, însă se pare că acum expertiza acestuia a devenit importantă.

Prioritatea următoare pentru Guvern este reprezentată de aprobarea cadrului de gestionare și a fluxurilor financiare pentru implementarea programelor operaționale aferente perioadei de programare 2021-2027, urmată bineînțeles de depunerea la serviciile Comisiei Europene a Acordului de Parteneriat 2021-2027 și a programelor operaționale aferente exercițiului financiar deja început.

Urmează o periodă importantă pentru buget, finanțe și fonduri europene! Îl asigur pe domnul prim-ministru că împreuna cu miniștrii responsabili vom conjuga toate eforturile pentru dezvoltarea și binele României!”, a scris Boloș pe Facebook.

Articolul precedentAmbasada SUA se declară „profund îngrijorată” de excluderea judecătorului Cristi Danileț din magistratură
Articolul următorNicolae Ciucă l-ar fi chemat pe Florin Roman la raport, în legătură cu acuzația de plagiat