Sursa foto: Getty Images | Christopher Furlong
Sursa foto: Getty Images | Christopher Furlong

Ministerul Sănătății a confirmat, astăzi, 15 decembrie, oficial primul caz de transmitere comunitară cu Omicron.

Conform comunicatului emis, este vorba despre o femeie de 31 de ani. Din informațiile obținute, persoana nu a călătorit în afara țării.

Până în prezent, erau confirmate opt cazuri de infectare cu Omicron pe teritoriul României. În acest moment, numărul total de persoane depistate cu această tulpină a urcat la 10.

Persoana în cauză este vaccinată cu schema completă, iar starea de sănătate este una bună

Astăzi, 15 decembrie 2021, a fost confirmat și al 11 -lea caz de infectare cu varianta OMICRON a virusului Sars-Cov-2. Este vorba despre o femeie în vârstă de 31 de ani din București, fără istoric de călătorie în afara țării.

Persoana este vaccinată anti Covid 19 cu schema completă de vaccinare, iar starea ei de sănătate este una bună”, se precizează în comunicatul ministerul Sănătății.

În România au fost depistate 11 cazuri de infectare cu tulpina Omicron

Apariția noilor cazuri au fost anunțată de medicul Adrian Marinescu, director în cadrul Institutului de Boli Infecţioase “Matei Balş” din București.

Conform declarațiilor, vorbim despre cazuri izolate, una dintre persoane călătorind în Marea Britanie. De asemenea, medicul a ținut să precizeze că persoanele infectate prezintă forme ușoare ale bolii.

Confirmarea s-a făcut astăzi, acum. Sunt cazuri izolate. Nu sunt persoane care au venit din Africa. Una dintre ele a fost în Marea Britanie, iar cealaltă a intrat în contact cu o persoană venită din Marea Britanie. Ambele persoane sunt vaccinate cu schema completă, cu forme ușoare de boală. Una dintre ele este internată pentru monitorizare, dar va fi externată în curând, iar cealaltă persoană este în carantină. Sunt primele două cazuri depistate în urma secvențierilor de la Matei Balș”, a declarat Adrian Marinescu la Digi 24.

Articolul precedentDacian Cioloș: „Îi cer premierului Ciucă să îl demită de îndată pe ministrul Florin Roman”
Articolul următorFlorin Roman și-a dat demisia din funcția de ministru al Cercetării și Digitalizării
Jurnalist full-time / Pesimist part-time