Sursa Foto: Facebook

Stelian Ion, fostul ministru al Justiției, e de părere că polițiștii nu și-au făcut treaba în scandalul dintre senatoarea Diana Șoșoacă și jurnalista italiană Lucia Goracci.

„Este absolut revoltător că instituţiile statului, pornind în primul rând de la poliţişti, nu-şi fac treaba. În momentul în care te afli în biroul cuiva sau în casa cuiva şi vrei să părăseşti locul ăla şi ţi se interzice să părăseşti acel loc, putem vorbi despre lipsire de libertate în mod ilegal”, a mai spus fostul ministru al Justiţiei, relatează News.ro.

Stelian Ion: „Ar trebui să fim toţi egali în faţa legii”

Mai mult, demnitarul consideră că Diana Șoșoacă nu a fost sancționată chiar dacă, luni întregi, nu a purtat mască în Parlament. Stelian Ion susține că toți ar trebui să fie egali în fața legii.

„N-a luat nimeni atitudine, nu s-a întâmplat nimic, adică n-a venit Poliţia, n-a primit amendă, nu s-a întâmplat nimic. (…)Şi dacă-i senator, ce? Poate răspunde foarte bine în faţa legii, nu e absolut nicio problemă”, a mai precizat Stelian Ion.

El a mai spus că oricine încalcă legea trebuie să suporte consecințele, indiferent de numele pe care îl poartă. „Dacă încălcăm legea fiecare dintre noi, suportăm consecinţele, indiferent cum ne cheamă, cât de tare zbierăm, cât de tare ne smulgem părul din cap şi ne ridicăm poalele”, a adăugat Stelian Ion.

Șoșoacă a sechestrat o jurnalistă italiană

Reamintim că jurnalista italiană Lucia Goracci a formulat o plângere la Secția 4 de Poliție din București împotriva senatoarei Diana Șoșoacă. Ea susține că a fost sechestrată și că soțul ei, Dumitru-Silvestru Șoșoacă, a mușcat-o de mână și a lovit-o. Soțul senatoarei a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile în urma acestui incident.

Ambasadorul Italiei din țara noastră a cerut guvernului României lămuriri imediate după incidentul de la București. Nicolae Ciucă a transmis prima reacție în acest caz, precizând că Guvernul condamnă orice fel de acțiune de intimidare a jurnaliștilor sau obstrucționare a dreptului la liberă informare a cetățenilor.

„Prim-ministrul României este preocupat de acest caz care trebuie clarificat în regim de urgență de instituțiile abilitate ale statului român”, se precizează într-un comunicat de presă.

Scandalul a avut loc sâmbătă, în incinta cabinetului de avocatură al Dianei Șoșoacă, când o echipă de jurnaliști din Italia a ajuns acolo pentru a realiza un interviu cu senatoarea.

Dan Negru o apără pe Șoșoacă. Presa italiană este politizată

Articolul precedentIeșenii pot dona pentru animalele din adăposturi: este nevoie de pături, mâncare și medicamente
Articolul următorDacian Cioloș: „Îi cer premierului Ciucă să îl demită de îndată pe ministrul Florin Roman”
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.