Sursă foto: jurnalist.ro
Sursă foto: jurnalist.ro

Ciolacu îi calculează veniturile lui Cioloș și-ncearcă să-l facă de rușine, într-o postare pe Facebook.

Atacul era previzibil, ținând cont de faptul că multe dintre luptele politice se duc, mai nou, prin statusuri. Și tot așa îți crește și capitalul politic.

Și, în dulcele stil personal, Ciolacu mai introduce și câteva inexactități în discurs. Pentru cei care nu se obosesc să caute informația, și-o iau gata mestecată.

PSD a îngheţat toate salariile demnitarilor şi toate pensiile speciale! Tot noi am desfiinţat pensiile speciale ale parlamentarilor, pentru că USR – deşi a stat un an de guvernare – a uitat tot ce a promis!” afirmă Ciolacu.

Nu știu dacă e o inexactitate voită sau chiar a uitat când au fost eliminate pensiile speciale. Pentru că acest lucru s-a întâmplat pe 17 februarie 2021, când USR-ul încă făcea parte din Coaliție. Mai mult, au votat pentru eliminarea pensiilor speciale. Singurii care nu au votat au fost cei de la UDMR.

Posibil Ciolacu să încurce partidele? E drept că încep tot cu U, dar mi se pare puțin probabil.

Se calculează banii lui Cioloș, ca europarlamentar

De parcă Cioloș ar fi singurul europarlamentar. Sau n-ar fi și europarlamentari PSD.

Bine, să spunem că sunt ”în dușmănie” și e normal ca Ciolacu să se ia de Cioloș. Pentru ce, însă?

În primul rând pentru că a avut tupeul să primească salariu pentru că a fost comisar pe Agricultură al Comisiei Europene. Ce tupeu pe capul lui să fie plătit pentru postul pe care l-a prestat! Și cu cât? Cu 8.500 de euro pe lună? Pfoai, asta e chiar de-a dreptul peste stângul!

Dacian, tu ai încasat fără jenă lună de lună, timp de 3 ani, câte 8.500 de euro ca rentă de fost comisar. Adică peste 300 de mii de euro!se supără Ciolacu.

Probabil că ar fi fost mulțumit ca Cioloș să presteze pro bono. Și, ca idee, 8.500 de euro nici măcar nu e o sumă mare pentru poziția cu pricina. Vă explic puțin mai târziu și de ce.

Şi mai urmează un ”mizilic” pentru bătrâneşti liniştite: o dublă pensie specială pe viaţă de MII de EURO ca europarlamentar şi fost comisar! Tu când renunţi la privilegiile tale plătite din bugetul UE, adică şi din banii României, adică şi din banii românilor?! Ipocritule!” îi bate, în continuare, Ciolacu obrazul.

Îi înțeleg supărarea, pentru că parlamentarii români nu mai primesc pensii sociale. Dar ar trebui să-și aducă aminte că faza asta, cu pensia de europarlamentar, ține de Uniunea Europeană. Adică e problema ei să se hotărască să nu mai dea pensii, nu problema lui Cioloș să refuze.

Iar pensiile pentru europarlamentari sunt plătite din bugetul Uniunii Europene. Care – ce să vezi? – ne împinge și nouă, ca țară, fonduri. Și nu se compară contribuția României cu contribuția Germaniei, de exemplu. Pe când pensiile speciale ale parlamentarilor români erau plătite, exclusiv, de către români. Poate ar trebui să-i lăsăm pe germani să se plângă că plătesc pensiile europarlamentarilor români.

De ce 8.500 de euro nu e mult pentru funcția de comisar european

Știți cât primește un parlamentar român?

Salariul unui parlamentar este cuprins între 11.000 și 14.000 de lei net. La salariu, deputații și senatorii mai adaugă venituri consistente din diurnă, cazare, transport și telefon, dar și cheltuielile decontate de Parlament pentru activitatea din teritoriu. În total, un parlamentar poate câștiga lunar până la 40.000 de lei.” spunea, la sfârșitul lui 2020, digi24.ro.

Asta înseamnă undeva la 8.000 de euro.

Să fim serioși, responsabilitățile unui comisar european sunt ceva mai grele decât ale unuia dintre cei 465 de parlamentari români.

Acest lucru nu-l calculează Ciolacu. Nici măcar nu-l amintește. Pentru el e de ajuns că Cioloș și-a primit salariul, pentru a-l ataca.

Articolul precedentDacian Cioloș crede că atacul social democraților este o diversiune
Articolul următorPercheziții într-un dosar de înșelăciune cu tablouri ale unor pictori români renumiți
Jurnalist neprietenos. Din 1999. Sau, cum ar spune unii, încă din mileniul trecut.