Bloc incendiat (foto Focus Press)

Update: Cei doi minori (de 13 ani, respectiv 15 ani) implicați în incendiul de noaptea trecută au fost identificați, iar potrivit presei locale au fost duși la audieri, împreună cu părinții lor. Cei doi fac parte din familii sărace, relatează Știri pe surse. Dacă vor fi găsiți vinovați, cel de 13 ani nu va răspunde penal, iar în cazul celui de 15 ani se va stabili dacă avea sau nu discernământ.

Știrea inițială. Polițiștii, sub coordonarea unui procuror, efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunilor de distrugere prin incendiere și vătămare corporală din culpă, în urma incendiului produs la imobilul de locuințe din Constanța. Acesta a ars, ca o torță, în miez de noapte, iar sute de persoane au fost evacuate și zeci de apartamente și mașini avariate.

Potrivit presei locale, de pe camerele de supraveghere de la blocul învecinat s-au putut observa siluetele a doi tineri, posibil minori, care se jucau cu petarde  în parcare, iar imediat după acel moment s-a produs explozia urmată de incendiu. Aceștia sunt căutați de către autorități.

„Urmare a incendiului care a izbucnit în această dimineață, 16 decembrie a. c., în jurul orei 1.00, polițiști de investigații criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța efectuează cercetări, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, sub aspectul săvârșirii  infracțiunilor de distrugere prin incendiere și vătămare corporală din culpă, pentru stabilirea tuturor cauzelor și împrejurărilor producerii incendiului, iar în funcție de probele administrate se vor dispune măsurile legale care se impun”, a transmis IPJ Constanța.

De altfel, șeful ISU Dobrogea, Cristian Mihail Amarandei, a afirmat faptul că societatea care s-a ocupat de construcție, în 2015, a depus spre avizare pentru parcaj, însă acesta nu s-a mai prezentat, blocul fiind dat în folosință un an mai târziu. „Nu a venit constructorul. Trebuia să aibă acolo sistem de stingere și sistem de siguranță. Este un spațiu care nu poate fi numit parcare”, a mai spus Amarandei, pentru Ziua de Constanța, adăugând că nu exclude nicio posibilă cauză a producerii incendiului.

Zona parcării subterane a imobilului respectiv nu avea niciun sistem de protecție, aceasta fiind înconjurată de un gard prin care se puteau arunca cu foarte multă ușurință nu doar petarde sau vreun chiștoc de țigară, ci și alte surse inflamabile de o mărime mai mare.

Incendiu de proporții în Constanța

Articolul precedentCum vor plăti românii pentru neglijența autorităților în gestionarea deșeurilor. Amenzi de sute de mii de euro pe zi pentru gropile de gunoi fără autorizație de mediu
Articolul următorCioloș îi dă replica lui Marcel Ciolacu, după ce acesta i-a numărat „salariile”