Intrarea în restaurant, condiționată, de asemenea, de certificatul verde

Soluția de compromis pentru a se evita suspendarea activității afacerilor: „Pornim de la ideea de bază că nu vrem să mai închidem activitatea economică peste 3 la mie", a spus premierul

Foto: Profimedia Images / preluare Digi24

Așa cum se putea bănuit încă de acum câteva luni, certificatul verde urmează să devină sinonim cu intratul în restaurante, pub-uri și alte locuri de petrecere a timpului liber. „Direcţia în care mergem este următoarea: nu vreau să mai închidem activităţile economice peste 3 la mie şi atunci, ca să rămână deschise aceste activităţi, trebuie să avem o formă de monitorizare”, a spus premierul Florin Cîțu, astăzi.

Florin Cîțu: „Certificatul verde, mai ales că acum se poate verifica şi prin acel cod QR, foarte simplu, este una dintre propuneri ca aceste activităţi să rămână deschise, dar pe baza unui certificat verde”

Această metodă ar fi una care le-ar permite restaurantelor să își continue, totuși, activitateea, cu toate că, în acest moment, vorbim despre „o propunere, vedem dacă va fi aprobată în CNSU. Ideea este, bineînţeles, vorbim după aceea de personalul din restaurante; de exemplu, trebuie să poarte mască tot timpul, deci sunt câteva condiţii, dar pornim de la ideea de bază că nu vrem să mai închidem activitatea economică peste 3 la mie”, a mai spus Florin Cîţu.

Premierul a mai spus, de asemenea, că săptămâna aceasta va mai avea discuţii cu INSP și Ministerul Sănătăţii. „Să vedem care este cea mai bună formulă. Eu vă spun preferinţa mea, aşa cum am spus şi în ceea ce priveşte şcoala, vreau să fie cu prezenţă fizică, să găsim măsurile să avem şcoală cu prezenţă fizică, aşa vă spun că nu vreau să închidem economia. (…) Cât mai curând trebuie să venim cu această decizie, pentru ca oamenii să ştie exact care sunt măsurile pentru a depăşi un anumit prag, 3 la mie”, a conchis premierul, într-o declarație de presă susținută după ședința de Guvern.

Citește și: Cîțu confirmă: dovada vaccinării sau testul negativ, cu un pas mai aproape de obligativitate

Articolul precedentDominic Fritz și corupția din Primăria Timișoara
Articolul următor„Copiii nimănui”. Mărturisiri din „Infernul căminelor de copii”
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.