Cîțu confirmă: dovada vaccinării sau testul negativ, cu un pas mai aproape de obligativitate

Angajații din instituțiile publice, din zona asistenței sociale, vor trebui să facă dovada vaccinării

Florin Cîțu / Foto: Iulia KELT
Advertisement

Într-o conferință de presă susținută astăzi, imediat după ședința de Guvern, premierul Florin Cîțu a spus că în cadrul ședinței s-a „discutat despre un proiect de ordonanță care stabilește că angajații din instituțiile publice, din zona asistenței sociale, vor trebui să facă dovada vaccinării. În caz contrar să facă dovadă unui test negativ sau dovadă trecerii prin boală”, a declarat premierul Cîțu, după ședința de Guvern de astăzi.

Florin Cîțu a vorbit, de asemenea, și despre certificatul digital

Mai mult, premierul a confirmat ceea ce bănuia deja toată lumea, certificatul digital va intra în vigoare „cel mai târziu săptămâna viitoare. Săptămâna aceasta vom avea discuții și cu INSP. Vreau ca școala să fie cu prezență fizică. E una din variante, vreau să ținem economia deschisă. Soluția în acest moment este ca testarea să se facă pe banii românilor, însă e proiectul în primă lectură. Vom vedea ce se va întâmpla”, a mai declarat Florin Cîțu.

La conferință a fost prezentă inclusiv Raluca Turcan, Ministrul Muncii, care a susținut cele relatate de premier, adăugând că, în cazul în care angajatul care nu va vrea să se vaccineze, va trebui să prezinte un test negativ săptămânal, pe cheltuiala acestuia. Există și excepții de la regulă, în cazul în care medicul de familie confirmă faptul că, din diferite motive explicate medical, respectivul nu se poate vaccina, să-i fie plătite testele de către Casa de Asigurări de Sănătate.

Citește și: Virgil Popescu lipsește nemotivat de la „Ora Ministrului”

Advertisement
Articolul precedentVirgil Popescu lipsește nemotivat de la „Ora Ministrului”
Articolul următorFirea, ironie la adresa lui Cîțu: „Totul e bine în țară, românii o duc wow!”
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.