Virgil Popescu lipsește nemotivat de la „Ora Ministrului”

Conform unui articol din Constituție, ministrul nu are voie să refuze solicitarea parlamentarilor

Virgil Popescu (Foto: Calea Europeană)

Ministrului Energiei, Virgil Popescu, i-a fost solicitată prezența astăzi, la „Ora Ministrului”. Cu alte cuvinte, ministrul ar fi trebuit să se prezinte în fața Parlamentului pentru a răspunde întrebărilor deloc comode ale parlamentarilor (firește, alții decât cei din partidul din care face parte acesta). Lucrul acesta nu s-a mai întâmplat, însă.

Virgil Popescu pare să se ascundă de parlamentari

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, pare să nu vrea să le răspundă parlamentarilor la întrebări, de vreme ce ministerul său se află, în acest moment, în atenția publică, în contextul creșterii masive a prețurilor la energie.

Acesta a invocat că ar avea alt program, însă a promis că va onora invitația (cea obligatorie, de altfel), în data de 27 septembrie, adică după congresul PNL în care va fi ales noul lider al partidului. Există posibilitatea ca până atunci să aibă, de asemenea, loc inclusiv schimbări în vârful ministerului Energiei, iar ministrul să fie conștient de acest lucru. Însă teoria din urmă rămâne, până la proba contrarie, doar o supoziție.

Mai exact, articolul 111, alineatul 2, spune în felul următor: „Membrii Guvernului au acces la lucrările Parlamentului. Dacă li se solicită prezenţa, participarea lor este obligatorie”. Astfel, cuvântul cheie devine „obligatorie”, din care rezultă faptul că ministrul Popescu tocmai a încălcat Constituția.

Citește și: Virgil Popescu, chemat la „Ora Ministrului”

Articolul precedentNu există vaccin împotriva cruzimii: Cel mai mare masacru de delfini din istoria Insulelor Feroe (Video)
Articolul următorCîțu confirmă: dovada vaccinării sau testul negativ, cu un pas mai aproape de obligativitate
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.