Captura Video Youtube
Captura Video Youtube

Dacă România se împarte între vacciniști și cei care militează anti vaccin, dacă Afganistanul luptă cu terorismul, foametea și drepturile încălcate ale omului, dacă politica se mănâncă pe pâine veche, iar americanii își plâng victimele, Danemarca ucide.

Ca amuzament. Ca tradiție. Și ca să facă titlurile știrilor.

”Mare de sânge” în Insulele Feroe: aproape 1.500 de delfini au fost masacrați în vânătoarea tradițională.

Tradiția rămâne tradiție, într-un stat care se bate cu pumnul în piept că e civilizat, ca membru fondator al ONU, NATO și al OECD. Un stat care te plătește doar ca să-nveți daneză. Un stat din spațiul Schengen. Un stat care are pretenția că e o monarhie constituțională, cu un sistem parlamentar reprezentativ.

15 septembrie 2021: Cel mai mare masacru de delfini din istoria Insulelor Feroe

Desigur, Insulele Feroe se declară autonome și departe de UE, insistând pe această independență, de fiecare dată când apar discuții politice.

Pozează în spirite libere, dar pozele din 15 deptembrie 2021 sunt însoțite de sintagma ”puternic impact emoțional”.

Au scandalizat mediul on line, distrugând mediul. Au primit eticheta de ”cel mai mare masacru de delfini din istoria Insulelor Feroe”. Au ”celebrat” tradiția, printr-un masacru crud și inutil, în condițiile în care, la polul opus, activiștii pentru mediu încearcă să oprească ”vânătoarea tradițională”.

Grupul Sea Shepherd, care încearcă să oprească vânătoarea tradițională ”Grind” din Feroe, încă din anii 1980, susține că vânătoarea de duminică este ”cel mai mare masacru de delfini sau balene din istoria insulelor”.

Grind: sau sângerosul eveniment în care sunt măcelărite balenele și delfinii pentru a onora tradiția, deși localnicii ridică din umeri: ”Nu consumăm atât de multă carne de delfin”

Nu, locuitorii din Insulele Feroe nu trăiesc în triburi, și nici nu stau foarte prost la capitolul agricultură. În momentul în care ești crud, nu poți fi decât rău, iar răutatea se naște doar din prostie. Rezultă, fără prea multe examene psihiatrice, că băștinașii stau prost doar la capitolul intelect.

Vânarea balenelor pentru hrană este o tradiţie transmisă de la primele aşezări omeneşti din regiune. Da, vânătoarea continuă și în 2021, deși cei care spintecă afirmă cu lejeritate că: ”Nu consumăm atât de multă carne de delfin”.

Grind are însemnătate pentru mulți feroezi, iar spectatorii vin să vadă vânătoarea de delfini și balene. Carnea este împărțită apoi familiilor care au participat la Grind, restul ajungând la localnici. Pe de altă parte, un localnic a declarat, pentru ziarul danez Ekstra Bladet, că sub nicio formă localnicii nu consumă o cantitate atât de mare de carne de delfin, notează The Guardian.

Nu există un vaccin împotriva cruzimii. Și nici pentru pentru criza climatică: ”Este absolut abominabil să vezi un atac asupra naturii, de o asemenea amploare”

Căpitanul Alex Cornelissen, CEO-ul Sea Shepherd, care militează împotriva vânătorii de mamifere marine, a declarat că, în apogeul unei pandemii globale, este ”absolut abominabil să vezi un atac asupra naturii, de o asemenea amploare, precum cel din Insulele Feroe”.

România continuă să se împartă între pro vaccin și anti vaccin. Statele Unite își plâng morții de acum 20 de ani. Grecia a ars, Spania arde. ”Sănătatea este deja afectată de temperaturile globale tot mai crescute și distrugerea lumii naturale”, arată un editorial publicat în peste 220 de jurnale prestigioase. Criza climatică lovește cele mai vulnerabile grupuri (minoritățile, copiii și comunitățile sărace).

Politicenii se smiorcăie pentru o felie de pâine în plus. Activiștii de mediu scriu manifeste care ar trebui să devină acțuni.

Danemarca ucide. Din plăcere. Pentru tradiție. Și cu cruzime. Iar pentru cruzime nu există vaccin.

Articolul precedentAnca Dragu îi cere demisia lui Cîțu, dacă CCR nu îi dă dreptate
Articolul următorVirgil Popescu lipsește nemotivat de la „Ora Ministrului”
Jurnalist neprietenos. Din 1999. Sau, cum ar spune unii, încă din mileniul trecut.