Anca Dragu (USR PLUS)

Preşedintele Senatului, Anca Dragu cere demisia premierului, într-un mod voalat, ca urmare a sesizării făcute la CCR, pe tema depunerii moțiunii de cenzură, demers al parlamentarilor USR PLUS și AUR. Astfel, în cazul în care CCR nu îi va da dreptate lui Cîțu, Anca Dragu consideră necesar ca premierul să plece de la Guvern.

Florin Cîțu cere demisia șefilor de la Senat și Camera Deputaților

Săptămâna trecută, premierul Florin Cîțu le-a cerut demisia președinților celor două Camere în cazul în care CCR va considera că sesizarea sa privind depunerea moțiunii de cenzură ce îl vizează. Dacă răspunsul public oferit de Orban, care îi este contracandidat la șefia PNL a fost că „ar trebui să se abțină de la comentarii împotriva președintelui PNL”, Anca Dragu a fost ceva mai directă și i-a cerut să spună dacă își va da el demisia din funcția de premier.

„Dacă eu am dreptate în faţa Curţii Constituţionale, cine îşi dă demisia? Mai mult decât atât, noi vorbim aici de dreptul unei pătrimi din parlamentari de a depune o moţiune de cenzură conform Constituţiei. Premierul consideră ca sunt anumite aspecte mai degrabă administrative care fac ca această moţiune de cenzură să nu îşi urmeze parcursul. Deci rolul preşedinţilor celor două Camere nu văd care ar fi unul direct legat de parcursul acestei moţiuni. Ei consideră că semnăturile nu sunt în regulă. Eu explic (n.r. în punctul de vedere adresat CCR) că nu este un element pe care preşedinţii Camerelor să îl verifice şi să îl legitimeze într-un fel”, a declarat Anca Dragu.

Totodată, șefa Senatului a explicat parcursul moţiunii de cenzură de la depunere, pe 3 septembrie, şi până în prezent şi a spus că „nu vede niciun fel de temei” în solicitarea premierului.

„Mai degrabă, să ne spună şi dumnealui dacă îşi dă demisia dacă nu are dreptate în această cerere formulată”, a subliniat Anca Dragu.

Anca Dragu se simte hărțuită de aripa liberală Cîțu

Articolul precedentOrban sugerează voalat că el ar fi soluția ieșirii coaliției din criză
Articolul următorNu există vaccin împotriva cruzimii: Cel mai mare masacru de delfini din istoria Insulelor Feroe (Video)