Orban sugerează voalat că el ar fi soluția ieșirii coaliției din criză

Pe 25 septembrie, liberalii își aleg noul sau vechiul lider, astfel că, pe ultima sută de metri, Orban încearcă să convingă

Ludovic Orban (Facebook)

Congresul PNL se apropie cu pași repezi și, cu fiecare zi care trece, Ludovic Orban și Florin Cîțu par să-și ascută din ce în ce mai mult armele de luptă. „Coaliția de guvernare e într-o pauză de luptă. Fiecare zi în care România este afectată de această criză politică produce efecte extrem de negative. Imaginea externă a României este șifonată, mulți se întreabă ce-i cu criza asta politică. Investitorii se gândesc de 7 ori dacă să mai investească în România. (…) Se vede că această criză a afectat cursul de schimb, în ciuda intervențiilor BNR. Efectele sunt negative. Trebuie soluționată criza cât mai repede”, a declarat astăzi Ludovic Orban, sugerând destul de voalat că el ar reprezenta soluția ieșirii din această criză.

Cu toate astea Ludovic Orban, de asemenea, de părere că „Președintele poate rezolva criza, un tête-à-tête de 15 minute cu cei implicați”

Ludovic Orban crede că, în acest moment, președintele Iohannis ar putea să intervină în această criză. Ceea ce îi scapă, însă lui Ludovic Orban este faptul că președintele a girat deja pentru Florin Cîțu. „Sunt convins că președintele Iohannis poate să-i convingă pe colegii mei de lucruri pe care eu nu pot să-i conving. Nu știu de ce nu o face. Este atributul constituțional al președintelui să intervină, dar nu după 25 septembrie, ci astăzi dacă se dorește”, a mai Ludovic Orban, adăugând că „refacerea coaliției, este foarte simplu. Partidul USR PLUS a exprimat o condiție peste care nu poate trece, este foarte simplu, nu există decât trei soluții pentru România: refacem coaliția, facem un blat politic cu PSD, așa cum se pare că se întâmplă și eu sunt total împotrivă, sau opoziția. Singura soluție corectă este refacerea coaliției”.

Citește și: AUR, protest „tricolor” în Camera Deputaților

Articolul precedentAUR, protest „tricolor” în Camera Deputaților
Articolul următorAnca Dragu îi cere demisia lui Cîțu, dacă CCR nu îi dă dreptate
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.