AUR, protest „tricolor” în Camera Deputaților

Este a doua zi consecutivă când parlamentarii lui Simion se revoltă pe tema moțiunii de cenzură

Liderul AUR, George Simion, deranjat de tergiversarea introducerii moțiunii de cenzură la vot, a anunțat că protestează, alături de ceilalți deputați, prin neprezentarea la votul final de miercuri, cu precizarea că acțiunea lor s-ar putea permanentiza.

„În semn de protest faţă de neintroducerea moţiunii de cenzură la vot, deputaţii AUR nu vor participa la votul final de astăzi şi vor sta în afara sălii de plen. Dacă se tergiversează în continuare procedura prevăzută în Constituţie, protestul nostru se va permanentiza”, a transmis miercuri preşedintele AUR George Simion, de la microfonul Camerei Deputaților. Mai mult, acesta a avut un schimb acid de replici cu președintele ședinței, liberalul Floin Roman, cel pe care săptămâna trecută chestorii AUR l-au scos forțat de la prezidiu.

Marţi, parlamentarii AUR au organizat un protest în plen, cerând dezbaterea moţiunii de cenură susţinute alături de USR PLUS. Preşedintele Senatului, Anca Dragu, a declarat recent că încearcă, împreună cu şeful Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, să convoace plenul reunit al Parlamentului, pentru dezbaterea şi votarea moţiunii de cenzură depuse de USR PLUS şi AUR.

Moţiunea a fost prezentată în plenul Camerelor reunite, pe 9 septembrie, într-o ședință cu scandal, iar calendarul dezbaterii acesteia nu a putut fi aprobat.

AUR și obligativitatea vaccinării, drum direct spre „anticipate”

Într-un comunicat de presă, AUR consideră că decizia guvenanților de a obliga participarea la evenimente publice pe baza certificatului verde digital (care înseamnă vaccinare, test negativ sau test anitcorpi) reprezintă o formă gravă de discriminare și un atac la libertatea românilor.

„Decizia deschide calea alegerilor anticipate, pentru că românii vor ieși în stradă în număr mare și vor cere plecarea acestui guvern nedemocratic, condus de un pușcăriaș. Invităm Avocatul Poporului să intervină în spațiul public cu argumentele juridice pentru care Guvernul ar trebui să renunțe la această măsură și anunțăm că vom întreprinde propriile noastre demersuri, parlamentare și extra-parlamentare. Este inadmisibil ceea ce se întâmplă și ținem să avertizăm ferm guvernul Cîțu: odată cu decizia pe care o va adopta astăzi, se va îngropa definitiv”, a precizat copreședintele AUR, senatorul Claudiu Târziu.

AUR a făcut iar scandal în Parlament. Roman a suspendat temporar ședința

Articolul precedentKelemen Hunor face apel la compromis pentru depășirea crizei politice
Articolul următorOrban sugerează voalat că el ar fi soluția ieșirii coaliției din criză