Firea, ironie la adresa lui Cîțu: „Totul e bine în țară, românii o duc wow!”

Senatorul social democrat a subliniat faptul că dublarea facturilor ar însemna aproape 1.200 de euro în plus pe an pentru fiecare familie. „Din ce să mai trăiască o familie cu venituri reduse sau un pensionar dacă venituri pentru 4 sau 6 luni se vor duce doar pe utilități?”

Gabriela Firea (Captură video)

„Disperarea oamenilor obișnuiți în privința scumpirilor de nesuportat se lovește de geamurile Palatului Victoria”, a scris Gabriela Firea, pe contul său de socializare, evidențiind că puterea de dreapta nu ar vedea și nu ar auzi adevăratele nevoi ale cetățenilor. „Totul e bine în țară, românii o duc wow!”, a mai scris aceasta, amintind că adevărul e cu totul altul, unul care s-ar simți printre oameni. „Cel pe care îl simt românii când merg la cumpărături sau plătesc facturi”.

Gabriela Firea, despre proiectul PSD care presupune plafonarea prețurilor la energie: „Propunem măsuri care să-i protejeze pe toți românii în fața acestor scumpiri exagerate. Asta face un partid responsabil”

Gabriela Firea mai este, de asemenea, de părere că oamenii sunt sătui de circ și de lupte politice cu interese meschine. Așadar, PSD declară că are soluția pentru ca prețurile la energie să revină la normal.

Propunerile PSD:

  • Oprirea facturilor exagerate prin plafonarea prețului la gaze și energie electrică – pentru următoarele șase luni, după intrarea în vigoare a legii, prețul să fie plafonat la nivelul mediu al perioadei martie-septembrie 2021.
  • Acordarea unui ajutor financiar – statul va suporta până la jumătate din diferența de preț pentru consumatorul final.3. Taxarea profiturilor producătorilor de gaze și energie – jumătate din profiturile companiilor producătoare să meargă în Fondul Național pentru compensarea pierderilor la furnizori. Acest proiect de lege trebuie susținut de toate formațiunile politice din România, iar parlamentarii PSD vor discuta cu toate grupurile politice înaintea votului.

Fostul edil al Capitalei a criticat actualul guvern, scoțând în evidență faptul că „doar niște politicieni iresponsabili vor putea respinge o asemenea inițiativă menită oprească aceste creșteri de preț, multe de nesuportat pentru bugetul unei familii obișnuite din România. Am ajuns aici pentru că guvernul condus de PNL s-a grăbit cu liberalizarea pieței energiei. Au făcut asta pe genunchi, fără să ia toate măsurile de siguranță pentru români. Dublarea facturilor înseamnă aproape 1.200 de euro în plus pe an pentru fiecare familie. Din ce să mai trăiască o familie cu venituri reduse sau un pensionar dacă venituri pentru 4 sau 6 luni se vor duce doar pe utilități? Și, oricum, scumpirile sunt în lanț. Creșterea prețului la gaze și energie electrică înseamnă până și scumpirea pâinii. Nu putem să ne jucăm cu viețile oamenilor!Este o perioadă în care statul trebuie să întindă o mână de ajutor. Plafonarea temporară a prețurilor și determinarea companiile furnizoare să participe cu o parte din profiturile extraordinare la susținerea consumatorilor sunt singurele soluții, momentan”, a mai spus senatorul social democrat, Gabriela Firea, pe Facebook.

Citește și: Cîțu confirmă: dovada vaccinării sau testul negativ, cu un pas mai aproape de obligativitate

Articolul precedentCîțu confirmă: dovada vaccinării sau testul negativ, cu un pas mai aproape de obligativitate
Articolul următorDominic Fritz și corupția din Primăria Timișoara