Foto: Facebook

Spirite cumva încinse între Marcel Ciolacu și Ana Birchall, dat fiind că în continuare președintele PSD caută vinovați pentru eșecul moțiunii de cenzură împotriva Guvernului PNL, iar una dintre persoanele arătate cu degetul este chiar fostul ministru al Justiției. Ana Birchall a simțit azi nevoia să îi dea o replică lui Ciolacu, după ce acesta a lăsat să se înțeleagă că ar exista ceva interese ascunse ale acesteia. Aseară, la B1 TV, Marcel Ciolacu a spus că nu se aștepta ca Ana Birchall, fostă colegă, să lipsească în ziua privind votul moțiunii de cenzură și a subliniat că este curios să vadă „viitorul doamnei Ana Birchall care subit a lipsit”. Cu toate acestea, Ana Birchall explică pe Facebook că nu a fost nimic subit și că nu a avut nicio înțelegere cu nimeni, ci pur și simplu nu a considerat că moțiunea vine într-un moment potrivit sau că servește interesele românilor.

„Înțeleg că aseară într-o emisiune TV domnul Marcel Ciolacu s-a arătat curios privind viitorul carierei mele. Este o vorbă din bătrâni care spune „să nu mori de grija altuia” dar nu despre acest lucru aș vrea să scriu acum ci despre faptul că domnul Ciolacu asumă că orice vot este negociabil și tranzacționat în interes personal! Domnul Ciolacu ar fi trebuit să mă cunoască suficient de bine astfel încât să știe că NU sunt din categoria parlamentarilor care „negociază cu și astfel de lucruri” pentru interesul personal! Îi solicit domnului Ciolacu să spună, în regim de urgență, când, cu cine și pentru ce „am negociat” eu prezența și votul meu la moțiunea de cenzură? În caz contrar aștept scuzele publice pe care cu siguranță le datorează! Nu știam că domnul Ciolacu este un om curios din fire dar dacă tot este așa curios poate ar fi bine să își îndrepte curiozitatea către Comisia Juridică din Camera Deputaților și să îi întrebe (asumând că nu știe) de ce proiectul de lege privind confiscarea extinsă zace în sertarele Comisiei Juridice din decembrie 2017!?? Oare de ce??
P.S. Cât despre absența mea de la moțiunea de cenzură, nu a fost deloc subită ci anunțată public: nu am dorit să particip la un demers care nu avea nimic de-a face cu agenda reală a românilor, tot mai mult afectați de pandemia Covid-19, ci mai mult cu jocurile de putere tipic dâmbovițene. Nu există nicio logică să introduci o moțiune de cenzură cu câteva săptămâni înaintea alegerilor locale și doar cu câteva luni înainte de alegerile parlamentare, la termen. Am și spus atunci că personal mi-aș fi dorit ca, în această perioadă, jocurile politice să fie lăsate deoparte și toți oamenii politici, indiferent de culoarea politică, să colaboreze constructiv, exclusiv în slujba românilor cinstiți care așteaptă soluții practice, nu declarații politice”, explică Ana Birchall.

Articolul precedentOrban, încrezător în forța PNL, chiar și după eșecul de la CCR
Articolul următor„Ceaușisme” în Constanța. Candidatul PNL la Consiliul Județean a inaugurat cu fast o școală neterminată