Mizerie
Mizerie. Sursa foto: news.ro

Produse expirate, mizerie, prezenţa unor furnici şi larve în zona de producţie, sunt câteva din neregulile descoperite de către comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) la firme care comercializează şi produc cozonaci. În urma verificărilor efectuate la nivel naţional, au fost aplicate amenzi în valoare de 570.000 pentru deficiențele constatate.

Au fost făcute controale, la nivel naţional, pentru verificarea modului de comercializare a produselor de patiserie, cum ar fi cozonaci, pască, prăjituri. Comisarii ANPC au descoperit mai multe nereguli, cum ar fi produse fără termen de valabilitate pe etichetă, produse expirate, folosirea unor tăvi şi cuptoare neigienizate corespunzător şi a unor ingrediente cu termen expirat, vânzarea unor produse de cofetărie fără elemente de informare sau caracterizare sau a unora cu ambalaj deteriorat.
Echipele de control au mai găsit cutii cu produse depozitate necorespunzător, pe paviment, şi creme depozitate în găleţi de plastic, refolosite. În urma verificărilor s-au mai descoperit utilizarea unor spaţii de depozitare neigienizate, folosirea unor vitrine frigorifice de expunere la vânzare neigienizate, lipsa informaţiilor referitoare la alergeni, premixuri folosite sau data expirării de pe etichetă, comercializarea unor produse cu stare termică schimbată.

Patru unităţi au fost închise temporar

Și etichetarea cozonacilor lasă de dorit. Astfel, nu existau informaţii despre condiţiile de păstrare, depozitare sau gramajul produsului, prezenţa, pe aparatele de ventilare a aerului, a unei cantităţi masive de praf, nu erau respectate temperaturile de păstrare a produselor alimentare indicate de producător, existenţa, în spaţiul de producţie propriu-zis, a unor insecte (furnici, larve, fluturi), lipsa documentelor justificative pentru prezenţa mărfii la vânzare.

În urma celor 90 de acţiuni de control, efectuate la nivel național , au fost aplicate amenzi în valoare totală de 570.000 de lei.

Comisarii ANPC au decis închiderea temporară a patru unităţi, până la remedierea deficienţelor şi au propus închiderea unei unităţi pentru cel mult şase luni.

România va obține o producție record de porumb, în ciuda secetei

Articolul precedentRomânia va obține o producție record de porumb, în ciuda secetei
Articolul următorCum va avea loc slujba de Înviere. Anunțul Patriarhiei Române