Foto: Ziarul Amprenta

Protocolul aducerii Luminii Sfinte de la Ierusalim, practicat înainte de pandemie, nu va fi reluat anul acesta, în noaptea de Înviere. Delegaţia Patriarhiei Române nu va pleca după Lumina Sfântă, candela fiind adusă de reprezentantul românilor ortodocşi pe aeroportul din Otopeni. În Israel sunt anunţate măsuri sporite de securitate în continuare dar la Bucureşti credincioşii au scăpat de toate restricţiile. Patriarhia Română se aşteaptă ca la slujba de pe Dealul Patriarhiei să participe peste 3.000 de credincioși. Dacă anul trecut toată zona era marcată cu semne, scaune distanţate şi doar câteva sute de persoane puteau participa la slujbă, anul acesta bucuria Învierii nu va mai fi marcată de restricții. Lumina Sfântă va ajunge în ţara noastră de la Ierusalim în jurul orei 18. Un avion fără călători va pleca din România către Israel, candela fiind adusă de reprezentantul Aşezământului Ortodox la Ierusalim.

După doi ani de pauză va fi reluat şi cel mai mare pelerinaj de Florii în Capitală

„Arhimandritul Teofil Anastasoaie va veni cu Lumina de la Ierusalim, ea va fi adusă pe aeroportul Otopeni inițial, acolo va fi întâmpinat de o delegaţie a Patriarhiei Române. Ne bucurăm că putem să ne aprindem lumânările din flacăra aceea care coboară în mod minunat și aprinde la Ierusalim această Lumina a Învierii”, a declarat Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe.

Rostirea formulei „Hristos a Înviat” se va face afară, iar slujba va fi oficiată de Patriarhul Daniel. Tot după doi ani de pauză va fi reluat şi cel mai mare pelerinaj de Florii în Capitală.”Va începe la Mănăstirea Radu-Vodă, la ora 16 se vor sfinţi ramurile de salcie care vor fi purtate în mâini de participanți și se va veni spre această catedrală. Respingem total ideea de a ne înghesui”, a mai declarat Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe. La Catedrala Sfântul Iosif din Capitală, Vigilia Pascală va începe la ora 23. În interior nu vor avea loc mai mult de 300 de persoane.

În noaptea de sâmbătă, catolicii din toată lumea vor sărbători Învierea Domnului La Vatican, slujba începe la ora 19.30. Papa Francisc va binecuvânta focul sfânt din Bazilica Sfântul Petru, iar duminică, în prima zi de Paşte, va transmite mesajul tradiţional Urbi et Orbi.

Cozonaci expirați, lângă furnici și larve, pregătiți pentru vânzare

Articolul precedentCozonaci expirați, lângă furnici și larve, pregătiți pentru vânzare
Articolul următorŞoferii vor fi avertizaţi prin mail când le expiră rovinieta